ZVV Ede heeft een serieuze aanwinst binnengehaald. Zoubeir Hadi (25) komt over van PFC/ Pro Sportcentrum. De Edenaar speelde de afgelopen 5 seizoen afwisselend in de eredivisie en 1e Divisie zaalvoetbal.

Waar ZVV Ede dit seizoen kampioen van de Topklasse werd, wist Hadi in Apeldoorn de titel in de 1e divisie te bemachtigen met PFC. Dit was voor de Edenaar niet de eerste keer dat hij in die klasse de schaal omhoog mocht houden. Twee jaar eerder werd hij kampioen bij stadsgenoot WSV, waar hij vervolgens een jaar in de eredivisie mocht spelen. De twee hoogst spelende Apeldoornse zaalvoetbalverenigingen hebben inmiddels de handen ineen geslagen en gaan als één vereniging verder. Onder de naam Futsal Apeldoorn wil de club komend seizoen hoge ogen gaan gooien in de Eredivisie. 

Op de vraag of deze Apeldoornse fusie de overgang van Zoubier Hadi heeft ingeluid is de technisch begaafde speler duidelijk: “De ambities in Apeldoorn zijn niet zuinig. Vanaf komend seizoen gaat er dubbel zo vaak getraind worden, dat is voor mij niet haalbaar”.

”

Henry Snetselaar verwacht wat van de ervaren aanwinst die hij heeft binnengehaald: “Van een speler die afgelopen 26 doelpunten heeft gemaakt in de 1e divisie mochten wij als promovendus natuurlijk iets verwachten. Ik ben vooral blij dat we een speler hebben binnengehaald die de wetten van de 1e divisie kent. Dat is mij veel waard. Ik denk ook dat hij met zijn ervaring andere spelers naar een hoger niveau kan helpen.”

Voordat Hadi aan zijn avonturen in Apeldoorn begon kwam hij uit voor LZV/ Kuypers in Lichtenvoorde. De club waar ook zijn plaatsgenoten Anouar Tighadouini en Michel van den Brink hebben gezaalvoetbald. Ook kennen veel mensen Zoubier Hadi van het SDS Zaalvoetbaltoernooi, waar hij meerder malen(?) werd uitgeroepen tot beste speler. De aanvallend ingestelde speler kwam op het veld eerder uit voor DTS Ede, DUNO D en FC Jeugd.

 

Van de redactie