,,Mooi man.” Dat waren de woorden van Jeroen Peters na de galavoorstelling die zijn Woudenberg opvoerde in Ede. De geel-zwarten revancheerde zich na 2 nederlagen op rij met 0-7 tegen Blauw Geel’55.

Onder ijskoude omstandigheden startte Woudenberg om 15.00 uur haar laatste duel voor de winterstop. Steffan was terug na een blessure. Voor Rick kwam de wedstrijd nog iets te vroeg zodat hij, met de andere afgereisde supporters kon genieten van de voebalshow die Woudenberg gaf.

De 0-7 uitzege staat in schril contrast met de wedsrijd van vorige week, toen VRC de wedstrijd won in Woudenberg. ,,Wij zaten er, zoals VRC tegen ons deed, vanaf de eerste minuut bovenop. We speelden, voor de begrippen van de tweede klasse, vreselijk goed”, vond Peters, die zijn formatie had aangepast naar 4-3-3.

Het uitstekende spel leverde maar liefst 7 doelpunten op. Bij rust was het 0-2. Emmanuel Makonga was met drie treffers het meest op schot. Prettige bijkomstigheid was het winterkampioenschap, voor wat het waard is. ,,Ach, die hadden we zelfs gekregen als we hadden verloren.”Dit meldt de site van Woudenberg.

Opmerkelijk was dat deze keer geen enkel doelpunt uit een dood spelmoment werd gemaakt. Alle doelpunten werden via combinatievoetbal gescoord. De openingstreffer werd gemaakt de door de broertjes De Greef. Tom zette met een fraaie actie zijn broer Nick voor het doel die vervolgens prima afrondde. Eigenlijk waren alle treffers mooi doordat de tegenstander keer op keer werd uitgespeeld. De 3e treffer van Joey was wel de mooiste van de middag. Hij werd in stelling gebracht en wist met zijn linker de bal vanaf 25 meter stijf in de kruising te schieten.

De jongens zorgden er voor dat geen enkele supporter, ondanks de kou, eerder afhaakte. Ook in de laatste 10 minuten werd nog 2 maal gescoord.

Scoreverloop: 0-1 Nick de Greef, 0-2 en 0-3 Emmanuel Makonga, 0-4 Tom de Greef, 0-5 Joey Kooij, 0-6 Nick de Greef, 0-7 Emmanuel Makonga.