Na een goede voorbereiding periode (3e in de Winnersport Wageningen Cup, 2 x overwinningen in oefenwedstrijden en een maal gelijkspel) kon men nu aantreden tegen het Veenendaalse VRC.

Een geduchte tegenstander van WAVV, getuige dan ook de twee vorige ontmoetingen van de regionale bekercompetities.

Ieder was er dan ook op gebrand om een goed resultaat te behalen, men liet dit dan ook zien vanaf het beginsignaal, WAVV liet dan ook met zijn bijna geheel gerenoveerde team zien hoe men wilde spelen, druk zetten op de verdediging van de tegenstander via de snelle buitenspelers met veel aanvallende aspiraties. VRC liet dit ook toe en legde de nadruk op zijn verdediging en probeerde soms met snelle uitvallen de verdediging van de thuisploeg te verschalken. Deze manier van spelen leverde dan ook in de 25e minuut resultaat op, een verdediging fout van Marvin van de Born, die de bal volledig verkeerd wegwerkte werd vakkundig afgestraft door Koen Nijhuis 0 -1. WAVV ging toch verder waar men mee begonnen was en korte tijd later schoot Wesley Mortier de gelijkmaker binnen, en maakte Roy Ruiter kort voor het rustsignaal de 2 – 1 voorsprong binnen, dit was dan ook meteen de ruststand.

Na rust een aanvallend WAVV en een verdedigend VRC het spel speelde zich dan ook grotendeels op de helft van de bezoekers af, maar bij WAVV was het nog allemaal net niet, de bal werd goed binnen de ploeg gehouden, men trachtte hiermee het hechte verdediging blok te slechten maar helaas ontbrak het bij de thuisploeg om de bekende trekker over te halen, acties werden soms te ver doorgevoerd en de bezoekers konden regelmatig de gaten dichtlopen. Jammer voor de thuisploeg was dat er weer een verdediging fout van WAVV voorafging waardoor keeper Noah Tomatala in verlegenheid gebracht werd en de bal achter zijn eigen doellijn deponeerde 2 – 2.

Zo eindigde deze wedstrijd in de hitte in een gelijkspel, waar WAVV toch wel moeite mee had, dat twee defensieve fouten goed werden afgestraft door VRC is een les voor de volgende wedstrijden a.s. Zaterdag Bennekom uit en als laatste Leones uit Beneden

Van de redactie.