WAVV moest aantreden in Malden tegen UNION, altijd moeilijk voor de Wageningers, in het verleden in de diverse competities werd er meer verloren dan gewonnen, m.a.w. WAVV was gewaarschuwd.

De Wageningers wilden dan ook meteen vanaf de aftrap hun doelstelling kenbaar maken en togen dan ook vanaf het beginsignaal richting doelgebied van de tegenstander, die hiervan schrokken en met wat kunst en vliegwerk WAVV het scoren te beletten.

Toch was het in de 9e minuut dat WAVV de score tot stand bracht, een behoorlijke scrimmage voor het doel van UNION die door diverse spelers van de thuisploeg werd tegengehouden, en diverse spelers van WAVV die de bal weer in de doelmond brachten, gelukkig stond de lange verdediger Mike Jansen op de goede plek en die ranselde de bal achter de doelman van UNION en de 0 -1 was een feit.

WAVV ging onverdroten voort, en de thuisploeg moest alle zeilen bijzetten om de voorwaartsen van de Wageningers te beteugelen, regelmatig kwamen die dan ook voor de goalie van de thuisploeg, maar de defensie incluis de keeper van de thuisploeg keerden op vakkundige wijze de aanvallende aspiraties van WAVV, toch hadden de Wageningers voldoende kansen om de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien. Nu moest men toch tot vlak voor rust wachten op de op dat moment beslissende doelpunt. Lennart v.d. Peppel gaf van de zijkant een puntgave voorzet richting spitsen van WAVV, maar de bedoelde voorzet ging tot ontzet van de verdediging van de thuisploeg en ongrijpbaar voor de keeper in het net 0 -2.

Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft laaide de wedstrijd op tot een fraai spel/ kijk peil, beide teams zette alles bij om de wedstrijd winnend af te sluiten, er volgde dan ook hachelijke situaties bij de beide doelverdedigers. Eindelink in de 64e minuut lukte het UNION om toch terug te komen in de wedstrijd, al moet wel bij gezegd worden met behulp van de scheidsrechter, die een buitenspel moment geheel verkeerd beoordeelde en terwijl de aanvaller zeker een paar meter in een buitenspelsituatie de bal kon aannemen en scoren dit tot verbazing en vreugde van de aanwezige supporters.

WAVV kende gelukkig een goede inzet vanmiddag en bracht de verdiende eindstand tot een goed einde. Deze overwinning gaf dus goede moed voor volgende week, dan ontvangt men in Wageningen wederom een sterke tegenstander n.l. DIO’30 uit Druten.