WAVV sluit een turbulente 2e helft van de competitie in de 1e klasse af met een terug keer naar de 2e klasse.

Zeker met het oog op de 2e competitiehelft kwam deze degradatie zeker niet onverwacht, men kreeg na de winterstop toch te veel blessures, weggaan van spelers enz. te maken, tel daarbij dan de smalle selectie op en het feit ligt daar, wat de trainersstaf ook deed het was voor hun ook moeilijk om na veel puzzelwerk dan ook om een respectabel elftal de wei in te sturen. Toch wilde de spelers zich niet zomaar naar de slachtbank sturen, en bundelden zij hun laatste krachten om zich via de nacompetitie nog te handhaven in de 1e klasse, door tweemaal de volle winst te halen o.a. tegen DCS uit Zevenaar en SPERO uit Elst (gld) speelde het dan toch de finale tegen DE ZWEEF uit Nijverdal, deze wedstrijd moest op neutraal veld gespeeld worden en beide ploegen kozen voor de plaats Apeldoorn bij

VV. WSV.

De Wageningers gingen een beetje stroef van start door de bal in eigen gelederen te houden om met snelle uitbraak pogingen een vroege goal te scoren, de tegenstander zag dit ook aankomen en bleven in hun verdedigende stelling en trokken zich massaal terug op eigen helft, er ontpopte zich voor de vele meegekomen supporters van beide ploegen in een saaie pot voetbal, de een wilde wel en de andere wachtte af op een foutje.

Totdat in de 26e minuut De Zweef een keer ten aanval trok, en een foutje van de op dat moment van de Wageningse defensie op vakkundige wijze afstrafte door te scoren het was Daniël Jannink die de goede voorzet afrondde achter keeper Jari v.d. Peppel 0 -1. Daarna kwam eigenlijk de wedstrijd een beetje op gang WAVV moest nu het spel gaan maken, terwijl de tegenstander zich nog massaler terugtrok op eigen helft, en wat de voorwaartsen ook deden men kwam er niet door heen, het enige wapenfeit was nog dat men de bal net naast de verkeerde kant van de paal schoot en zo dus de op dat moment verdiende gelijkmaker miste, deze stand was tevens ook de rusttand.

Na rust het zelfde spelbeeld de Wageningers die de aanval zochten en de tegenstander alle aspiraties van WAVV tegenhield, WAVV had ook moeite met zich zelf speelde slordig en te gehaast, de voorhoede kon ook geen bres maken in de gedegen achterhoede van DE Zweef, en zoals de onbeschreven wetten van het voetbal luid, “ als jij niet scoor doen wij het wel” en zo geschiedde het ook, in de 85e minuut schoot invaller Marc Nieboer na een snelle uitval de 0 -2 binnen en maakte aan alle aspiraties van WAVV een einde. Nadat scheidsrechter Jules Nelissen affloot voor het einde van de wedstrijd zeeg de moegestreden spelers van WAVV neer op het kunstgrasveld, terwijl alles wat DE ZWEEF was feestend en juichend het veld betrad, en de desillusie voor de Wageningers was groot en kan zich opmaken voor een terug keer in de2e klasse.

 

Van de redactie.