WAVV moest aantreden tegen de op een na hoogste geplaatste periodekampioen in de klasse 2 I en dat was DCS uit Zevenaar.

Eén voor de Wageningse ploeg altijd een angstgener een ploeg die men in vorige edities toch wel regelmatig tegen kwamen, alhoewel toch in de lagere klasse maar toch!!!

Ook nu was het weer het geval. In een met zonovergoten sportpark Kettwich Verschuur, ging de opponent van WAVV vol van start en dat leidde al in de 2e minuut in de openingstreffer van Juri Joosten die een weifelende achterhoede van WAVV meteen afstrafte met een 0-1 voorsprong, WAVV schrok wakker zo vlak na het beginsignaal van scheidsrechter Pascal Smeek, m.a.w. de toon was gezet. DCS  wilde hoe dan ook een begin maken voor promotie van de 2e klasse naar de 1e klasse.

WAVV moest regelmatig terug naar hun verdediging zeker om de aanvallende aspiraties van de bezoekers te beteugelen. En probeerde toch via sporadische aanvallen de verdediging bam DCS te slechten, jammer voor de Wageningers staken zij in goede vorm en stopte diverse aanvallende acties. Tot in een minuut voor het rustsignaal eindelijk wist aanvaller Kevin van Woerkom  een bres in de verdediging te vinden en scoorde de belangrijke gelijkmaker binnen, 1 -1 en gelijk daarop floot de scheidrechter voor de rust.

Na rust wilde de tegenstander toch een overwinning forceren, en toog daarom met man en macht richting goalie Jari v.d. Peppel en zowaar nu was het Serge de Vries die het lukte om in de 51e minuut de 1 -2 voorsprong voor DCS binnen te schieten.  WAVV schrok nu echt wel, en ondanks de zware weer omstandigheden, het was zeer warm wist men zich te herpakken, Trainer Lieftink wist zich gelukkig weer uit een goede bank te beschikken en bracht achter elkaar een paar wissels toe. Het pakte dit keer goed uit in de 61e minuut o.a. kreeg de thuisploeg een corner toegewezen, en deze werd keurig door de lange laatste man Mike Jansen binnen gekopt 2 -2.

WAVV was ontketend men zocht dan ook regelmatig de verdedigingslinie van de bezoekers op maar verzuimde de tot dan toe kleine kansje te benutten. Toch wist Ruben Rip in de 68e minuut na een goed lopende aanval de 3 – 2 binnen te schieten. WAVV leek op rozen maar niets was minder waar, in de resterende minuten moest men alle zeilen bijzetten op de tegenstander het scoren te beletten, en weer was het keeper Jari van de Peppel die op cruciale momenten en zeker in de een tegen een situatie het doel wist schoon te houden. Gelukkig voor alles wat WAVV was floot de scheidsechter na een lange tweede helft de wedstrijd af, en gaan de Wageningers naar de 2e ronde.

Spero uit het Elst bij Nijmegen gelegen plaatsje is de volgende horde die WAVV moet nemen, deze wedstrijd wordt gespeeld op tweede pinksterdag 10 juni gespeeld in Elst (Betuwe) aanvang 14.00 uur. (dit even onder voorbehoud)