Na de goede overwinning van WAVV vorige week tegen DCS gingen de Wageningers door naar de have finale van deze nacompetitie SPERO in Elst (Gld) om handhaving in de 1e klasse (WAVV) en eventueel promotie naar de 1e klasse van de thuisploeg SPERO.

WAVV startte behoedzaam aan deze wedstrijd ging op halve kracht deze wedstrijd aan, keek eerst even waar de kwaliteiten van de tegenstander lagen, deze lieten de Wageningers freewheelen en trokken zich dan ook massaal terug naar hun defensie de wedstrijd kabbelde voort, de thuisploeg bleef verdedigend spelen, maar gaf toch nog enkel spelden prikjes richting WAVV en deze gaven ook geen krimp, het eerste halfuur was er ook voor de neutrale toeschouwer geen leuke wedstrijd om te aanschouwen. Totdat in de 33e minuut WAVV buiten het grote hok van de Elstenaren een vrije trap mocht nemen, en nu was het uitblinker Marco van Rooijen met een fantastische trap de bal op het hoofd van de lange Ruben Rip legde en die buiten het bereik van de sluitpost van SPERO Jamie Dekkers neer legde en zo WAVV op voorsprong bracht 0 – 1. Men ging er even recht voor zitten en dacht dat nu de thuisploeg toch de wedstrijd zal proberen te kantelen, maar niets was minder waar met weigerde om de verdedigende stelling te verlaten, en WAVV wachtte ook rustig af en probeerde de kleine gecreëerde kansen om te zetten in nog een doelpunt, zo knalde Ahmet Kilic met een snoeihard o.a. tegen de lat en schoot Marco van Rooijen nog over. Een kleine smet op de wedstrijd was wel dat bij een spaarzame aanvallen van de thuisploeg de aanvaller vol op verdediger van WAVV Youssef Atibi ging, die dan ook geblesseerd het veld moest verlaten, en werd vervangen door de oude Amir Bensadeh.  Vlak na deze charge floot de scheidsrechter voor de rust.

Na rust kroop de thuisploeg eindelijk een beetje uit hun schulp, maar waren zeer beducht voor de snelle aanvallen van de Wageningers. De 60e minuut was aangebroken SPERO ging nu echt aanvallen en voor dat men wist moet de ook weer uitblinkkende keeper Jari v.d. Peppel handelend optreden, helaas voor hem kwam de door hem weg gestompte bal voor de voeten van een SPERO-aanvaller die zich niet bedacht en meteen op het doel schoot, gelukkig stond daar nog Rip die de bal probeerde weg te koppen maar helaas voor hem veroorzaakte hij ook nog hands, penalty en rood voor Rip die kon inrukken. En ook nu weer was het keeper Jari v.d. Peppel die WAVV in de race hield en met een ferme duik de goed ingeschoten bal uit zijn doel ranselde en de voorsprong vasthield.

WAVV en SPERO in mindere mate kregen nu toch echt last van de lange competitie en beide gingen op hun tandvlees richting het einde, gelukkig voor alles wat WAVV was kon men met 10 man de voorsprong over de streep trekken, en moet men zich opmaken tegen de winnaar van de andere wedstrijd De Zweef, deze finalewedstrijd zal gespeeld worden op neutraal terrein a.s. zondag, waar is nog niet bekend maar hou de site van WAVV en de diverse media maar in de gaten.

 

Van de redactie.