Na een povere eerste helft leek er voor VRC geen vuiltje aan de lucht. Ruben Rentenaar bracht VRC vanaf elf meter aan de leiding 0-1. Kort hiervoor was de spits ook al trefzeker maar die zou vanuit buitenspelpositie zijn geweest. Mitch van den Berg zorgde voor blijdschap bij de meegereisde supporters 0-2. Ruben Rentenaar had er persoonlijk voor kunnen zorgen dat de thuisclub de kantine vroeg had kunnen sluiten.

Rentenaar verzuimde vanaf elf meter en liet Sparta Enschede in leven. De thuisclub gooide alles op alles en in de 88e min viel de 1-2 binnen. Ver in blessure tijd sleepte  Sparta Enschede een verlening uit het vuur 2-2. In deze verlening was Koen Nijhuis dicht bij de voorsprong. Zijn inzet werd echter ternauwernood van de lijn gehaald.

Niet veel later nam Sparta Enschede voor het eerst in de wedstrijd de leiding 3-2.De Enschedenaren moesten in de laatste 15 minuten wel verder met 10 man. VRC toonde karakter en sleepte via Ruben Rentenaar een strafschoppen reeks uit het vuur 3-3. In deze serie bleek de nummer twee uit de tweede klasse Sparta Enschede het koelbloedigst. Zij trokken de strafschoppen serie met 5-4 over de streep.

 

Teus Jakobs.