De laatste thuiswedstrijd op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel werd een sobere partij voetbal tussen Valleivogels en ESC. De thuisploeg kwam na tien minuten op voorsprong door de afscheidnemende Jimmy de Greef. In het tweede bedrijf verdubbelde Remco van de Fliert de marge. Vincent Huisman kon namens de bezoekers uit Elburg wat terug doen: 2-1.

De Elburgers lieten zich al snel zien voor het doel van Sven Hardeman. Bas Flier zag dat zijn inzet via de sluitpost een cornerbal opleverde. De hoekschop bracht echter geen enkel gevaar. Aan de andere kant hadden Friso Drewes en Remco van de Fliert een combinatie in huis. De laatstgenoemde schoof de bal naast het doel van Kevin Struik. In de 10e minuut ontving Drewes de bal die hem panklaar legde voor Jimmy de Greef. Voor de aanvaller was het een koud kunstje om de bal tegen de touwen te schieten: 1-0.

Na dit doelpunt pakte de ploeg van hoofdtrainer Patrick Posthuma de draad op en kreeg via Vincent Huisman een kleine kans. Een grotere kans kwam na 20 minuten. Sven Hardeman riep “los” naar zijn medespelers, maar tastte uiteindelijk mis. De bal viel voor de voeten van Huisman die de bal tussen de twee palen zag gaan. Echter was de keeper van Valleivogels weer op zijn post en kon de bal tot corner verwerken.

Na een half uur voetballen moest Hardeman weer zijn kunnen laten zien. Yanick Hillebrandt kon diagonaal naar het vijandelijk doel opstomen, maar moest zijn meerdere erkennen in de doelman van Valleivogels.

In de slotfase van het eerste bedrijf kreeg de formatie van trainer Rob van den Broek nog twee mogelijkheden. Friso Drewes zag zijn inzet over het doel van Struik gaan en Stefan van den Brink kopte de bal na de hoekschop van Patrick van de Berkt bijna achter de doelman, maar voor de lijn werd de bal weggehaald.

Na de theepauze kwamen beide ploegen ongewijzigd uit de kleedkamer. De thuisploeg ging op jacht naar een doelpunt om de marge te verdubbelen. Stefan van den Brink had een goede actie in huis en bracht die bal bij Friso Drewes. Drewes zag Remco van de Fliert die de tweede goal van de middag mocht maken: 2-0.

Na 56 minuten moest Drewes zich vanwege een blessure laten vervangen door Jelle Staal. De eerste balcontact was een goede, maar de voorzet kwam in de handen van doelman Struik terecht. Met nog een half uur te voetballen kon de degradant van de tweede klasse G iets terug doen. Vincent Huisman was de maker van het doelpunt: 2-1. Valleivogels wilde de marge weer opvoeren, maar de kopbal van Stefan van den Brink kwam in de handen van Struik terecht.

Een mooie combinatie tussen Joshua Akerina en Stefan van den Brink leverde in de 64e minuut een mogelijkheid op. De voorzet van Van den Brink werd door invaller Jelle Staal hard naast geschoten. Vier minuten later kreeg ESC kans op de gelijkmaker, maar de inzet verdween naast het doel van Hardeman.

Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd konden de handen van de aanhang van Valleivogels op elkaar. Jimmy de Greef neemt na 9 seizoen afscheid van de A-selectie. Onder luid applaus werd De Greef bedankt voor zijn diensten de afgelopen jaren. Bart van de Vliert was zijn vervanger. Ook Mohamed Bouglafin kwam in het veld voor Remco van de Fliert. Verder waren er geen wapenfeiten te noteren en bleef de eindstand 2-1 in het voordeel voor Valleivogels. Na afloop van de wedstrijd werd er op mooie wijze afscheid genomen van Matthijs de Koning, Niels Sikking, Friso Drewes, Mohamed Bouyglafin, Bart van de Vliert en Jimmy de Greef.

Zaterdag 25 mei 2019 is de laatste wedstrijd van het seizoen 2018-2019. Valleivogels mag op bezoek bij Renswoude. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Hokhorst en begint om 14:30 uur.
 

Van de redactie.