In de poulefase van het districtsbekertoernooi strijden SVL, Woudenberg, Delta Sports ’95 en Valleivogels om een plaats in de volgende ronde. De ploeg uit Langbroek wist op sportpark De Grift Woudenberg met 2-6 op de knieën te krijgen. In Scherpenzeel streden Valleivogels en Delta Sports ’95 om de punten. De formatie van hoofdtrainer Rob van den Broek bleek in dit duel de sterkste. Jos van Leeuwen, Rémon Liefting en Patrick van de Berkt zorgden voor de doelpunten terwijl Sven van Zoelen wat terug deed: 3-1.

De rood-witte formatie startte met drie nieuwelingen t.w. Faisal Kaouass, Danny Stomphorst en Nick Heikamp in de basiself. Op de reservebank namen Ronnie van Essen,  Rik Huijser, Erik van Eem en Nick Schuckmann plaats.

De bewoners van sportpark De Bree-West kregen de eerste mogelijkheid van de wedstrijd, maar de inzet van Danny Stomphorst kon geblokt worden. Aan de andere kant kopte Wesly van Ojen de bal naast het doel van Hardeman na de cornerbal van Robin Boekhout. Na elf minuten werd de wedstrijd opengebroken. Valleivogels legde via verschillende schijven een mooie aanval op de mat. Nick Heikamp kon de bal oppikken en door strijd en inzet te tonen kon hij de bal voorgeven. Jos van Leeuwen kon de bal tussen de twee palen krijgen: 1-0.

Op het zonnige sportpark was Valleivogels de betere ploeg en na 41 minuten voetballen kon de marge verdubbeld worden. Een kwartier daarvoor kreeg Lennart Dubbeldam nog wel een kans op de gelijkmaker, maar zijn kopbal verdween in de handen van sluitpost Sven Hardeman. De 41e minuut kan ook als hilarisch beschouwd worden. Rémon Liefting ontving de bal en wilde een schot lossen op het doel. Verder dan een puntertje kwam het echter niet en keeper Mathijs Mocking leek de bal probleemloos op te pakken. Tot verbazing van iedereen verdween de bal echter door zijn handen en rolde de bal tergend langzaam over de doellijn: 2-0.

In het tweede bedrijf kwamen bij de gastheren Erik van Eem en Ronnie van Essen in het veld voor Joshua Akerina en Nick Heikamp. Delta Sports ’95 kreeg wat meer vat op de wedstrijd, maar Domenique Pellegrom en Wesly van Ojen hadden hun vizier niet op scherp staan. Grote kansen werden er aan beide kanten niet gecreëerd.

In de 68e minuut mocht nieuweling Rik Huijser zijn opwachting maken op het veld. Danny Stomphorst werd naar de kant gehaald. Twee minuten later mochten de bezoekers de vrije trap nemen. De vrije trap van Robin Boekhout viel in het zestienmetergebied waarna Hardeman met twee vuisten de bal wilde wegstompen. Hardeman miste de bal en dat bood Sven van Zoelen de gelegenheid om de bal in het lege doel te schieten: 2-1.

Negen minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd werd aan alle onzekerheid een einde gemaakt. Patrick van de Berkt zette samen met Faisal Kaouass een mooie aanval op. Kaouass liet zijn kunnen zien en bracht de bal voor het doel waar de meegekomen Van de Berkt doelman Mocking kansloos liet: 3-1.

Invaller Rik Huijser was bedrijvig en had een paar goede acties in huis. Eerst schoot hij de bal op de paal en daarna stelde hij Faisal Kaouass in staat om op het doel te schieten. De bal verdween echter over de deklat.

Dinsdag 3 september 2019 speelt het vlaggenschip van Valleivogels de oefenwedstrijd tegen Huizen. Deze wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Wolfskamer te Huizen en begint om 20:00 uur.

Zaterdag 7 september krijgt de poulefase van de districtsbeker een vervolg. Op sportpark Oranjehof te Langbroek strijden om 14:30 uur SVL en Valleivogels om de punten.