De laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2018/2019 voor Valleivogels betrof de derby tegen Renswoude. Op sportpark De Hokhorst te Renswoude kwamen de bezoekers door Remco van de Fliert op voorsprong. Nog voor rust wist Mauro Aalders de stand gelijk te trekken. In het tweede bedrijf kwamen de gastheren via een bijzonder mooi doelpunt van Ralph Boom op voorsprong. Matthieu van Laar zorgde uiteindelijk voor de 3-1 eindstand.

De ploeg van Rob van de Broek begon voortvarend aan de wedstrijd. Stefan van den Brink en Mohamed Bouyglafin stelde Remco van de Fliert in staat om het doel onder vuur te nemen. De bal vloog naast het doel van Jelmer Nijburg. Bij een vrije trap van Patrick van de Burgt liet keeper Nijburg de bal los, maar Robert van den Broek kon de bal niet het juiste vervolg geven.

Na een kwartier voetballen kwam Valleivogels op voorsprong. Jos van Leeuwen werd onderuit gehaald door Paul Daalmeijer. Drie voetballers bij Valleivogels stonden bij de bal. Onder toeziend oog van Patrick van de Berkt stapte Mohamed Bouyglafin over de bal waarna Remco van de Fliert met een harde lage schuiver sluitpost Nijburg kansloos liet: 0-1.

Nadat Van de Fliert in de 22e minuut net niet met een sliding bij de bal kan om het doelman Nijburg lastig te maken, lag de bal in dezelfde minuut achter doelman Sven Hardeman. Met wat fortuin kwam de bal bij Henk Buijs terecht. Buijs had oog voor zijn medespeler en stelde Mauro Aalders in staat om de bal in het lege doel te schieten: 1-1.

De eerste gele kaart van de wedstrijd was in de 27e minuut voor Bouyglafin van Valleivogels. Een minuut later werd Bouyglafin langs de zijlijn hard aangepakt door Paul Daalmeijer. Scheidsrechter de heer Gidding weigerde om voor deze zwaardere overtreding de gele kaart te trekken. Tien minuten later loste Arjan Verhey een schot op het vijandelijk doel. Sven Hardeman was verslagen, maar de bal kwam via de lat weer terug in het veld. Het team van oefenmeester Jan van den Heuvel kreeg nog één mogelijkheid voor het rustsignaal. Daalmeijer stuurde met een mooie pass Henk Buijs weg. Buijs schoof de bal naast het doel van Hardeman.

De bezoekers uit Scherpenzeel kregen nog drie kansen op een doelpunt. Nick Engelen kopte de bal over de deklat en Jelle Staal zag zijn diagonale inzet, na de pass van Bouyglafin, naast het doel verdwijnen. Tussen deze twee kansen door kreeg Mohamed Bouyglafin de handen op elkaar van de supporters van Valleivogels. Hij begon aan een indrukwekkende solo en liet vier tegenspelers zijn hielen zien. Keeper Nijburg kon met moeite de inzet van Bouyglafin keren.

In het tweede bedrijf kreeg Henk Buijs in de 57e minuut namens Renswoude de gele kaart na de overtreding op Remco van de Fliert. Met nog een half uur te voetballen kreeg Bouyglafin een goede kans op de voorsprong. Jelle Staal bracht de bal bij de snelle voetballer, maar Nijburg kwam als winnaar uit de strijd. Na deze kans ontving Ronnie van Essen de gele kaart na een fikse overtreding op doelpuntenmaker Mauro Aalders. De 69e minuut werd de minuut van Ralph Boom. Hij besloot van afstand een schot te lossen op het vijandelijk doel. De bal zwabberde, buiten bereik van Hardeman, de kruising in: 2-1.

De schade werd voor Valleivogels erger toen Jos van Leeuwen met rood voortijdig de kleedkamer op moest zoeken. Van Leeuwen kreeg snel twee gele kaarten en dat leverde hem de rode prent op. Het spel werd er bij de gasten niet beter op en vier minuten na de rode kaart kon Renswoude de genadeklap uitdelen. Matthieu van Laar probeerde het maar eens van grote afstand. Sven Hardeman dacht de bal naast te kijken, maar de bal vloog niet aan de goede kant van de paal binnen: 3-1.

Vier minuten voor het officiële eindsignaal moest Hardeman nog handelend optreden toen hij oog in oog stond met Arjan Verheij.

Valleivogels sluit de competitie af met een vierde plaats op de ranglijst. Volgens hoofdtrainer Rob van den Broek is dit ook de plaats waar je dit seizoen thuis hoort. Als je van de bovenste drie ploegen, Woudenberg, Unicum en AVW ’66 verliest, dan is een vierde plaats het hoogst haalbare.

Van de redactie.