De ploeg van oefenmeester Rob van den Broek ging, zoals elke wedstrijd, voetballen voor de winst. Gezien de uitslagen van de afgelopen weken was een overwinning meer dan welkom in het Scherpenzeelse kamp. In Lelystad boekte Valleivogels door doelpunten van Rémon Liefting en Faisal Kaouass een zakelijke 0-2 overwinning.

Van den Broek koos in deze wedstrijd voor Erik van Eem in de spits. Hierdoor verdween Guido van Dijk naar de reservebank en op het middenveld mocht Joshua Akerina zijn opwachting maken. 
Doordat Jos van Leeuwen vanwege vakantie niet beschikbaar was, startte Faisal Kaouass in de basiself.

De eerste actie van de wedstrijd kwam op naam van Nordin Stitou, maar zijn voorzet leverde geen gevaar op voor het doel van Nick Schuckmann, die doelman Sven Hardeman naar behoren verving.
Daarna pakten de bezoekers de draad op en Erik van Eem stuurde in de 4e minuut Stefan van den Brink weg. De voorzet werd door Van Eem op de lat gekopt. Valleivogels nam het initiatief, maar moest wel oppassen voor de counters van de individuele technische voetballers. In de 14e minuut werd de vrije trap door de thuisploeg snel genomen. Achraf Hammouchi kon de bal oppikken, maar sluitpost Nick Schuckmann kon het gevaar eruit halen.

Na 23 minuten kwam Valleivogels verdiende op voorsprong.

Erik van Eem kon de lange pass onder controle krijgen, maar werd gestuit. De vrije trap werd door aanvoerder Rémon Liefting van grote afstand tegen de touwen geschoten: 0-1.

De gasten uit Scherpenzeel kregen kans op kans, maar deze hadden niet het gewenste resultaat. De grootste mogelijkheid kwam op naam van Remco van de Fliert. Het schot van Erik van Eem werd door keeper Shaquille Inge goed gepakt en de bal kwam bij Van de Fliert terecht. Deze kans moest een doelpunt worden, maar zijn inzet verdween naast het doel.

Nordin Stitou kreeg in de 39e minuut nog een goede kans op de gelijkmaker, maar ook dit schot ging naast het doel. Een minuut later behoedde de pas 17-jarige sluitpost Nick Schuckmann zijn ploeg voor de gelijkmaker. Oog in oog met de aanvaller kwam Schuckmann als winnaar uit de strijd.

Met nog een half uur te voetballen, kreeg Redwane Hammouchi direct de rode kaart. Na een overtreding op Hammouchi, leek het balbezit voor Lelystad ’67 te blijven. Valleivogels ging fel op de bal en hierdoor werd de bal veroverd. Hammouchi reageerde gefrustreerd en maakte een natrappende beweging. Scheidsrechter de heer B.J. Steinhauser was dit niet ontgaan en trok direct de rode kaart.

De gasten gingen nu op jacht naar meer doelpunten en vier minuten na de rode kaart scoorde Erik van Eem. De treffer werd op advies van de clubgrensrechter afgekeurd wegens buitenspel. Rob van den Broek bracht nu Rik Huijser voor Remco van de Fliert. De gretige Huijser liet zich direct zien en zorgde voor meer elan in het elftal. De marge werd in de 71e minuut wel verdubbeld. Erik van Eem zetten Faisal Kaouass aan het werk en de behendige voetballer schoof de bal tussen de twee palen: 0-2.

Met nog tien minuten te voetballen kwam Ronnie van Essen voor Robert van den Broek en Guido van Dijk voor Rémon Liefting. Spits Van Dijk kreeg direct een grote kans, maar de voorzet van Van Eem schoot hij over het doel van Inge. Ook zag hij een minuut later zijn inzet gekeerd worden door de doelman van Lelystad ’67. Het derde doelpunt had in de 88e gemaakt moeten worden. Faisal Kaouass verscheen alleen voor de keeper, speelde zichzelf vrij en had de bal voor het inschieten. Hij koos er echter voor om de doelman nogmaals op te zoeken en toen was eigenlijk de kans al verkeken.

Zaterdag 2 november 2019 zullen Valleivogels en De Merino’s met elkaar de degens kruisen. Op sportpark De Bree-West begint de wedstrijd om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer E.J.H. de Gier.