In Langbroek was SLV in het eerste bedrijf de betere ploeg en kwam dan ook via Selcuk Albayrak op voorsprong. Na de rust wist Valleivogels de wedstrijd naar zich toe te trekken door doelpunten van Danny Stomphorst, Rémon Liefting en Jos van Leeuwen: 1-3.

In de poulefase van het districtsbekertoernooi stonden zaterdag 7 september 2019 twee ploegen tegenover elkaar die beiden hun eerste duel hadden gewonnen. SVL kreeg Woudenberg op de knieën (2-6) en Valleivogels won met  3-1 van Delta Sports ’95. Op sportpark “Oranjehof” startte de ploeg van hoofdtrainer Rob van den Broek met Corwin Broekhuizen en Erik van Eem in de basis in vergelijk met de wedstrijd tegen Delta Sports ’95. Nick Heikamp mocht zijn kunnen laten zien in het tweede elftal en Faisal Kaouass moest deze keer genoegen nemen met een plaats op de reservebank.

De eerste helft stond niet bol van hoog staand voetbal. Er werden aan beide kant kleine mogelijkheden gecreëerd, maar tot aan de 24e minuut konden geen grote kansen genoteerd worden. De eerste echt kans kwam in de 24e minuut. Jos van Leeuwen kon de bal voor de lijn weghalen, waarna de volgende inzet goed gepakt kon worden door doelman Sven Hardeman. Twee minuten later lag de bal alsnog achter Hardeman. Walter Cremers pikte de bal op en en kon na een goede actie Selcuk Albayrak bereiken. De aanvaller schoot de bal feilloos in de lange hoek: 1-0.
Alex van Eem kreeg nog geen mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar kwam iets te kort om de aanval het juiste vervolg te geven.

In de 37e minuut kregen de bezoekers de mogelijkheid op de gelijkmaker. Danny Stomphorst gaf de bal mee op Erik van Eem die op zijn beurt de bal bracht bij Stefan van den Brink die een mooi schot op het doel loste. Sluitpost Gerwin Loef kon de bal met een mooie redding uit zijn doel houden.

Ali Alkan kreeg acht minuten voor het rustsignaal nog een kans, maar zijn inzet verdween voorlangs het doel van Hardeman.

In het tweede bedrijf liet de formatie van trainer Aad van den Berg zich als eerste zien voor het vijandelijk doel. Corwin Broekhuizen kon de bal van de lijn halen en in tweede instantie moest Sven Hardeman handelend optreden. Erik van Eem liet zien waarvoor hij is teruggekomen naar Valleivogels en speelde Rik van Leeuwen door de benen. De panna kon Van Leeuwen niet waarderen en trok hard aan het shirt van Van Eem. Scheidsrechter de heer P.J. Helgering trok voor deze overtreding de gele kaart.

Met nog een half uur op de klok werd Danny Stomphorst naar de grond gehaald door Bastin Hofman. Dat leverde Hofman een gele kaart en een vrije trap op een mooie positie voor Valleivogels op. De Scherpenzelers hebben dit seizoen twee vrijetrapspecialisten. Danny Stomphorst en Rémon Liefting kunnen allebei achter de bal plaatsnemen. Na een kort overleg tussen beide spelers legde Stomphorst de bal neer om daarna op bijzondere mooie wijze de bal in de kruising te trappen. Doelman Gerwin Loef kon er alleen maar naar kijken: 1-1,.

De rood-witte ploeg ging beter voetballen en negen minuten later kon de voorsprong gevierd worden. Er mocht weer een vrije trap genomen worden, alleen nu van een grote afstand. De aanvoerder van Valleivogels, Rémon Liefting, wist hier wel raad mee en trapte de bal achter de niet goed uitziende sluitpost Loef: 1-2.

Oefenmeester Van den Broek bracht Ronnie van Essen en Faisal Kaouass voor Nick Engelen en Corwin Broekhuizen. Invaller Kaouass kreeg een grote kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Alleen voor Loef omspeelde hij de doelman, maar dwong zichzelf daardoor te veel naar de buitenkant. Het enige wat hij nog kon doen, was de bal terugleggen, maar deze bal was te kort zodat er door SVL uitverdedigd kon worden. In de 76e minuut legde Selcuk Albayrak de bal nog wel tussen de twee palen, maar de arbiter keurde de treffer vanwege buitenspel af.

Tien minuten voor tijd hield keeper Hardeman zijn ploeg op de been. De voorzet kwam van de voet van invaller Jens van Doorn waarna Ali Alkan de bal op het doel kopte. Met een katachtige reactie wist de doelman de bal uit zijn doel te ranselen. Daarna was het verzet gebroken en kreeg Valleivogels nog een aantal mogelijkheden waarbij een 4 tegen 2 situatie slecht werd uitgespeeld.

In de blessuretijd kwam dan toch de verlossende treffer voor gasten. Faisal Kaouass vond Jos van Leeuwen die diagonaal de bal bij de tweede paal binnenschoot: 1-3.

Zaterdag 14 september 2019 wacht voor Valleivogels de derde bekerwedstrijd. Op sportpark De Grift te Woudenberg is dan VV Woudenberg de tegenstander. De ploeg van trainer Jeroen Peters verloor beide eerste twee wedstrijden en is hierdoor uitgeschakeld voor de volgende ronde. Aangezien de formatie van Van den Broek zijn twee wedstrijden wist te winnen is Valleivogels reeds geplaatst voor de volgende ronde. Het zal dus een wedstrijd worden om des keizers baard, waar niets meer op het spel staat. Natuurlijk staat de prestige hoog in het vaandel en kunnen we een leuke wedstrijd verwachten wat tevens het laatste duel is als op zaterdag 21 september 2019 de competitie losbarst.

Van de redactie.