Zaterdag 5 oktober stond er een mooie pot voetbal op het programma. Unicum, de koploper van de tweede klasse G, kwam op bezoek bij Valleivogels. Op sportpark De Bree-West kon de thuisploeg geen vuist maken en werd er verdiend met 1-3 verloren.

De formatie van oefenmeester trad aan zonder de geblesseerde Danny Stomphorst. Zijn plaats werd in genomen door Jos van Leeuwen. De ploeg uit Lelystad heeft redelijke gedaantewisseling ondervonden. De volledige technische commissie is dit seizoen helemaal nieuw en ook de selectie heeft een aantal nieuwe spelers weten binnen te hengelen.

De Scherpenzelers kregen na zeven minuten een vrije trap te nemen na de overtreding op Remco van de Fliert. Aanvoerder Rémon Liefting schaarde zich achter de bal, maar zijn inzet vanaf de rand van het zestienmetergebied ging via de opgestelde muur. Aan de andere kant kreeg Cees Toet, na de voorzet van Darshan Dwarkapersadsharma, de kans, maar sluitpost Sven Hardeman zat er goed bij.

De clubgrensrechter van Unicum was bewust van zijn taak en vlagde Stefan van den Brink en Nick Engelen af vanwege een buitenspelsituatie. Na een half uur spelen verspeelde Faisal Kaouass de bal waardoor Wesley de Klein in balbezit kon komen. Zijn inzet werd gepakt door Sven Hardeman. De ploeg van hoofdtrainer Eric de Jongh werd steeds sterker en kreeg in de 32e minuut een mooie kans. Dylano van den Anker vond Quincy van de Leuv die uiteindelijk de bal bij Cees Toet bracht. De aanvaller zag zijn inzet geblokt worden en hierdoor kwam de bal bij Mitchell Kappenberg terecht. De inzet van Kappenberg kon door Stefan van den Brink bij de tweede paal van de lijn worden gehaald.

Het doelpunt hing in de lucht en een minuut nadat de bal van de lijn werd gehaald, moest Sven Hardeman wel de gang naar het net maken. Quincy van Leuv zette de aanval op met de meegekomen Cliff de Brons. De Brons gaf de bal weer keurig aan Van Leuv en die prikte de bal achter Hardeman: 0-1.

De thuisploeg kreeg voor rust nog een kleine kans, maar Jos van Leeuwen schoot de bal naast het doel van Jordy Verburg.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer en Stefan van den Brink leek de gelijkmaker binnen te tikken, maar de clubgrensrechter vlagde voor buitenspel en dit vlagsignaal werd door arbiter de heer W. O’Niel overgenomen. Unicum bleef gemakkelijk overeind en om toch wat te forceren paste hoofdtrainer Rob van den Broek in de 63e minuut zijn wedstrijdtactiek aan. Spits Guido van Dijk en middenvelder Joshua Akerina kwamen voor verdediger Robert van den Broek en middenvelder Rémon Lietfing en zo ontstond er weer een 4-3-3 speelsysteem. In dezelfde minuut wijzigde Eric de Jongh ook zijn elftal. Melvin Spanhak kwam in het veld voor Darshan Dwarkapersadsharma.

Het was na deze omzetting even zoeken voor de gastheren want de formatie uit Lelystad kregen drie grote kansen om de marge te vergroten. Quincy van de Leuv zag zijn diagonale schot over het doel gaan en Cees Toet kreeg twee kansen, maar beide keren bracht doelman Sven Hardeman met mooie reflexen redding. Mitchell Kappenberg raakte in de 68e minuut ook nog de lat. In de 70e minuut gaf het nieuwe strijdplan resultaat. Via een lange pass kon Faisal Kaouass bereikt worden. Het schot van de aanvaller kon door keeper Verburg niet klemvast gepakt worden en invaller Guido van Dijk was er als de kippen bij om de bal over de doellijn te tikken: 1-1.

Valleivogels dacht nu zelfs kans te maken op nog meer, maar Unicum stelde direct orde op zaken. Via een goed uitgevoerde counter hield Quincy van der Leuv het overzicht en bracht de bal voor het vijandelijk doel. Mitchell Kappenberg had geen moeite om de bal in het lege doel te schuiven: 1-2. In de 74e minuut ging de wedstrijd op slot door een mooie actie van Dylano van den Anker. De van Lelystad ’67 afkomstige voetballer passeerde twee spelers van Valleivogels en schoot de bal op prachtige wijze in de bovenhoek: 1-3.

Het verzet van de bewoners van sportpark De Bree-West was gebroken en de bezoekers kregen grote kansen om de score verder uit te bouwen. Cees Toet kreeg maar liefst drie kansen, maar elke keer kwam Sven Hardeman als winnaar uit de strijd.

Zaterdag 12 oktober treedt Valleivogels aan tegen asv Dronten. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Burgemeester Dekker te Dronten en begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer G.J. Maneschijn.