Het ervaren duo Simon Brouwer en Bart van de Beek voetballen volgend jaar voor VVA Achterberg. Beiden kiezen heel bewust voor een lager niveau om uiteenlopende redenen.

De 34-jarige Brouwer zet na een indrukwekkende staat van dienst een punt achter zijn voetbalcarrière bij de blauwhemden uit Veenendaal. De sympathieke middenvelder speelt sinds  2007 bij GVVV, waarin hij tot op heden bijna 270 wedstrijden speelde en maar liefst 105 keer scoorde. Daar zitten treffers tussen die met een gouden rand zijn omlijst. Zo schoot Brouwer G.V.V.V. op 20 december 2011 naar een 0-1 voorsprong, in de bekende bekerwedstrijd tegen de profs van Sparta Rotterdam.  In mei 2016 verwierf Brouwer een absolute heldenstatus voor de Veenendaalse blauwhemden. De nummer tien schoot in de beslissende wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys, om promotie naar de tweede divisie, zijn ploeg met twee doelpunten voorbij de geel-zwarten en liet sportpark Panhuis ontploffen toen het na negentig minuten betekende dat zijn G.V.V.V. daardoor was gepromoveerd naar hoogste niveau in het amateurvoetbal.
Na 12 jaar GVVV kondigde Brouwer in januari zijn afscheid aan. ‘Ik ben nog te jong om volledig te stoppen, maar omdat wij deze zomer mama en papa hopen te worden heb ik gekozen voor VVA Achterberg. Niet alleen een heel sympathieke club, maar ze hebben alles ook prima voor elkaar. Het is lekker dichtbij en hier hoop ik op een wat lager niveau plezier te hebben en mijn bijdrage te kunnen leveren.’

Ook de 33 jarige doelman Bart van de Beek maakt bewust de overstap naar Achterberg. Na een lange carrière bij onder andere NEC, Jong Feyenoord, Lienden, Groesbeek en Achilles, fungeert Bart nu enkele seizoenen als 2e keeper bij GVVV. ‘Er is volgend jaar geen plek meer voor mij bij GVVV. Ik ben nog topfit en wil nog graag een poosje door, maar wil ook graag keuzes maken voor de toekomst. VVA Achterberg biedt mij de kans om op zaterdag te spelen, en daarnaast  kan ik een trainerscursus gaan volgen in combinatie met het trainer van jeugd’, aldus Bart. ‘Daarbij is het een echt leuke club’.

VVA Achterberg is er trots op dat de twee ervaren sterkhouders komend seizoen naar Achterberg komen. Niet alleen om met hun ervaring en niveau de selectie te versterken, maar zeker ook als mentor en boegbeeld voor de jongere spelers om zich aan op te trekken. Zo laat de TC van Vva weten

 

Van de redactie