Na goed een half uur spelen hield de arbiter die de topper in de in de 5e klasse C in goede banen moest leiden het voor gezien. Een duel om de bal deed de wenkbrauw van Hedel aanvoerder open spatten. Dit leidde tot protesten van beide kanten, waardoor het duel werd stilgelegd. Wie in de veronderstelling was dat een afkoelingsperiode wel zou volstaan kwam bedrogen uit. Toen het bij iedereen was doorgedrongen was de spelleider gedoucht en vertrokken. Apart was dat voordat de arbiter huiswaarts keerde de spelerspassen nog werden gecontroleerd. Dit was de beste man voor de wedstrijd klaarblijkelijk vergeten. Zo meldt het BD.NL

Maaskantse Boys-trainer Maurizio Atzeni was ook verbaasd over het besluit van de scheidsrechter, de heer Verberne. ,,De scheidsrechter was al van mening dat er teveel commentaar op de leiding was. Van onze kant maar zeker van de kant van Hedel. Maar de druppel was dat nadat een ietwat ongelukkig duel een speler van Hedel werd geraakt op zijn wenkbrauw die daarna bloedde. Dat zag er enigszins heftig uit. De geraakte speler had hierna hevig commentaar op de scheidsrechter. Hierop besloot de scheidsrechter de wedstrijd te stoppen. Wij stelden nog een afkoelingsperiode voor. Maar voordat we het wisten, was de scheidsrechter al gedoucht en vertrokken.”

Atzeni tast ook in het duister wat Verberne op het wedstrijdformulier als reden heeft genoteerd. ,,Dat gaat tegenwoordig allemaal digitaal, daar heb ik geen inzage in. We wachten het bericht van de KNVB af. Ik verwacht dat op een later moment de nog resterende minuten worden gespeeld en verder niks. Het was verder een fel maar sportief duel met twee voetballende ploegen. Top 5e klasse voetbal.”