In een matige derby moesten Valleivogels en Renswoude genoegen nemen met één punt. Vooral de thuisclub mag zichzelf het gelijke spel aanrekenen.
Commotie in de derde minuut. Jelmer Nijburg keerde het gevaar van de diep gestuurde Jos van Leeuwen buiten het zestien meter gebied. De doelman deed dit overduidelijk met met zijn linkerhand. Arbiter Nijenhuis kon niet anders dan rood trekken. Doordat er bij de bezoekers geen reserve doelman aanwezig was nam Mohamed Issaoui plaats tussen de palen. Tot overmaat van ramp voor Renswoude werd de toegekende vrije trap met enig fortuin door Remon Lieftink binnen geschoten.

Wat volgde was een eerste helft waarbij Valleivogels steevast vier spelers achterin hield en een te laag tempo hanteerde om Renswoude in verlegenheid te brengen. Het mocht van geluk spreken dat Arjan Verheij Renswoude vlak voor rust niet langszij schoot. Ook na de onderbreking waren de krachtsverschillen minimaal. Schoten van Verheij en de ingevallen Faisel Kaouass misten kracht en precisie. Dezelfde Kaouass zag dat – de uit het zwembad opgetrommelde doelman Jacco van Ginkel – zijn inzet over de lat kon tikken. In de 89e min loon na werken voor de bezoekers. Arjan Verheij was er tweemaal dichtbij maar hij was het die de verdiende 1-1 binnen pegelde. De elf aangeslagen Valleivogels spelers konden puntverlies niet meer afwenden. Eindstand 1-1