Op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel streden de nummers 4 en 9 van de tweede klasse G om de punten. Valleivogels bleek verrassend de sterkste en wist voor het rustsignaal door een doelpunt van Erik van Eem op voorsprong te komen. Het venijn van deze wedstrijd zat in de start. Invaller Przemek Szeller zorgde in de 83e minuut voor de gelijkmaker. Valleivogels maakte meer aanspraak op de overwinning en dat voelde de ploeg ook. In de blessuretijd wist Rik Huijser het net te vinden en zodoende kon hij als matchwinner genoteerd worden: 2-1.

Hoofdtrainer Rob van den Broek had zijn team op drie plaatsen gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen Lelystad ’67. Sven Hardeman, Rik Huijser en Guido van Dijk namen de plaats in van Nick Schuckmann, Remco van de Fliert en Faisal Kaouass. 

De formatie uit Veenendaal kreeg in de tweede minuut al een mogelijkheid om de score te openen, maar de kopbal van Joop de Bruin verdween via de lat over het doel van Sven Hardeman. Vier minuten later schoot Aron Veldhuizen de bal over het doel van Hardeman. Daarna wat het over voor het team van trainer Jan Gaasbeek en nam Valleivogels het heft in handen. Met name Rik Huijser kreeg in de 14e minuut een bijna niet te missen kans, maar hij schoot de bal, na de voorzet van Rémon Liefting, over het doel van Koen Hagelstein.

Ook Guido van Dijk kon een schot lossen, maar deze inzet ging hoog over het vijandelijk doel. 

De thuisploeg bleef de ploeg met de meeste inzet en strijd en ook met de beste kansen. Guido van Dijk werd door Ariën Bakkenes naar de grond gehaald. De vrije trap van Rémon Liefting die daarop volgde werd door Hagelstein uit de hoek getikt. In deze fase had Valleivogels recht op een doelpunt, maar na goed doorgaan van Rik Huijser schoot Stefan van den Brink de bal op de paal. Dat verdiende doelpunt kwam in de 28e minuut. Het was wederom de zeer ijverige Rik Huijser die goed doorging op de bal en bracht hiermee Erik van Eem in stelling. De aanvaller zorgde met zijn schot voor de voorsprong: 1-0.

Door het harde werken en het leggen van strijd op de kunstgrasmat kwamen De Merino’s niet aan voetballen toe. Door spelbederf en commentaar op de scheidsrechter ontvingen Jesse Sprokkelenburg en Jamal Bendadi de gele kaart van scheidsrechter de heer E.J.H. de Gier.

Beide ploegen kwamen qua spelers en inzet ongewijzigd uit de kleedkamer. De Veenendaalse ploeg probeerde het tij wel te keren, maar de strijdlust van Valleivogels was vele malen sterker.

Nadat Sven Hardeman de inzet van Joop de Bruin over de lat had getikt, ging Valleivogels op jacht om de marge te verdubbelen. In deze fase liet Stefan van den Brink zich veelvuldig gelden. Eerst kreeg hij nadat het spel was stilgelegd in het zestienmetergebied een duw. De scheidsrechter wuifde alle protesten voor een rode kaart weg. Daarna kreeg Joop de Bruin de gele kaart na een overtreding op Van den Brink en leverde Van den Brink een harde voorzet af die via een been van een tegenspeler bij Rik Huijser terecht kwam. Huijser zal pardoes de bal voor zijn voeten verschijnen en hierdoor miste hij de kracht en precisie om het keeper Hagelstein lastig te maken. 

Met nog bijna een half uur te voetballen, reageerde Jan Gaasbeek en bracht Pim Gardien en Przemek Szeller voor Patrick Paschedag en Matthieu van Laar. Bij Valleivogels kwam Jos van Leeuwen voor Guido van Dijk om voorin wat meer snelheid te creëren. De omzetting bij De Merino’s leek resultaat te hebben, want ze verschenen nu wat vaker voor het doel van Sven Hardeman. Met name invaller Przemek Szeller en Aron Veldhuizen kregen de kansen, maar vonden telkens de Valleivogels-goallie op hun pad. Om achterin de deur op slot te houden, kwam Ronnie van Essen voor Rémon Liefting. Niet lang na deze wissel lag toch de gelijkmaker achter Hardeman.

De lange pass ging in de 83e minuut over Patrick van de Berkt heen waardoor er een voorzet afgegeven kon worden. Invaller Szeller kon uiteindelijk de bal tussen de twee palen trappen: 1-1.

Wie dacht dat de bezoekers nu op jacht gingen op de overwinning kwam bedrogen uit. Juist de thuisploeg toonde de wil om de drie punten te bemachtigen en bleven op dezelfde voet doorgaan. IN de 91e minuut werd hiervoor de beloning uitgedeeld. Via een goede aanval kwam de bal bij Jos van Leeuwen terecht. Van Leeuwen was niet zelfzuchtig en zag in zijn ooghoeken de volledig vrijstaande Rik Huijser. Huijser schoot de bal na een seconde bedenktijd tegen de touwen: 2-1. Hiermee behaalde Valleivogels een verdiende overwinning. 

Zaterdag 9 november 2019 gaan de Scherpenzelers op bezoek bij de koploper. De wedstrijd tegen Batavia ’90 begint om 15:00 uur en wordt gespeeld op sportpark De Doggersbank te Lelystad. Scheidsrechter is de heer G.J. Maneschijn.