De periode van overschrijven voor het seizoen 2019/’20 zit erop. Amateurverenigingen hadden tot afgelopen 15 juni 23.59 uur de tijd om spelers over te schrijven naar de nieuwe club. De KNVB heeft echter signalen ontvangen dat er situaties zijn waarbij spelers zich tijdig hebben afgemeld bij de oude club en op tijd de aanvraag hebben gedaan bij de nieuwe club, maar dat de nieuwe club niet in staat is gebleken de overschrijving voor de deadline te voltooien. Zo laat de KNVB site weten.

Om spelers niet onevenredig te benadelen, wil de KNVB voor die gevallen éénmalig dispensatie verlenen. Voor voetballers die zich aantoonbaar op tijd hebben aangemeld bij de nieuwe vereniging, voert de KNVB een korte periode in waarin de nieuwe club de overschrijving toch kan voltooien.Verzoek via Sportlink

Vanaf vandaag tot en met vrijdag 21 juni aanstaande, 17.00 uur, hebben spelers van verenigingen waar zich dergelijk gevallen voordoen de kans om alsnog de overstap te maken naar de nieuwe club. Hiervoor dient de nieuwe vereniging het “dispensatieverzoek” via Sportlink in te dienen. Uit de documenten die hierbij moeten worden geüpload dient duidelijk vastgesteld te kunnen worden dat de speler zich voor 15 juni, 23.59 uur, bij de nieuwe vereniging heeft aangemeld. Het verzoek tot overschrijving is uitsluitend aan te vragen via Sportlink.