Talpa en de KNVB zullen na de zomerstop VoetbalTV – platform waar amateur wedstrijden live te zien zijn – verder uitrollen. De BAV, onder leiding van juridisch adviseur Marjan Olfers stelt aan Voetbal TV directeur Roeland Stekelenburg kritische vragen,  zo is te lezen op de website van de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen. “ Wat doe als een kind niet gefilmd mag worden van de moeder als hij of zij in een Blijf van mijn Lijf  huis zit.?

Stekelenburg is stellig in zijn antwoord: “We gaan er voorlopig van uit dat je dan niet moet gaan voetballen. Met een Iphone kan je op beeld worden vastgelegd  en op de weg wordt je door  Rijkwaterstaat gefilmd.” Verder is te lezen dat VoetbalTV het probleem bij de vereniging legt. “ Je kan altijd vragen om op een veld te spelen waar geen camera’s hangen.”

Volgens Olfers zijn de antwoorden wel heel kort door de bocht. Benieuwd wat er met de data gebeurd, bij wie ligt de verantwoording of kunnen  de beelden in matchfixing tuchtzaken kan worden gebruikt? ( lees hier )