Na een stroeve start in deze competitie ronde ( 1 x overwinning – 1 x gelijkspel en 1x nederlaag) nu dan weer een overwinning.

De te kloppen tegenstander DVC’26 uit Didam was geen onbekende voor de Wageningers, in vorige competitierondes werden dan ook wisselend succes behaald. DVC”26 heeft nog al wat spelers weg zien gaan aan het begin van deze competitie, en moest putten uit de jeugd om een respectabel elftal te formeren, dus WAVV was gewaarschuwd dat deze jongens zeker het succes van vorige week ( 3-2 winst van VIOD) een vervolg wilde geven. WAVV daarentegen heeft de laatste twee wedstrijden matig gepresteerd en had dus zelf ook wat goed te maken. Vanaf het begin was het dan ook duidelijk wat de thuisploeg van plan was, in de 4e minuut werd na een goede aanval richting het doelgebied van de gasten op een vakkundige wijze afgerond door Marvin v.d. Born die keeper Stan Tiecken het nakijken gaf en de 1 – 0 op het scorebord bracht. De thuisploeg dicteerde daarna het spel, maar jammer genoeg ging men mee met het spelpeil van de tegenstander en gaf men dan ook de wedstrijd uit handen, dit leidde er toe dat de bezoekers meer vat kregen en kwamen op sommige momenten gevaarlijk voor het doel van de thuisclub, gelukkig voor alles wat WAVV was wist men deze voorsprong te handhaven tot en met de rust.

Trainer Peters van Ton was zeker niet tevreden van het spel in de eerste helft, en heeft zijn spelers op een niet mis te verstane wijze gewezen op het collectief falen gaandeweg deze helft.

Na rust dan maakte de thuisploeg wederom een vliegende start, want koud na de aftrap was het aanvoerder Mike Jansen die de 2 -0 binnen bracht, deze goal bracht de rust in het spel van WAVV terug. Alles klopte ineens de passes kwamen weer goed aan verdedigend stond het goed (met als uitblinker toch wel de kleine Luc Dolfhijn) die op de voorstopper plaats werd gedirigeerd.  WAVV rook zijn kansen en loerde natuurlijk op de fouten die de jongen gasten maakten. In de 67e minuut werd dan eindelijk afstand genomen, Wesley Mortier benutte een strafschop behendig af en knalde de 3 – 0 binnen, nog was de koek niet op en weer was het Mortier die in de 84e minuut een aanval van de thuisploeg met als laatste aangever Marvin v.d. Born de 4 – 0 binnen knalde.

De wedstrijd was gespeeld, en eindelijk kon trainer Peters van Ton genieten van de spelwijze in deze 2e helft. Volgende week wacht weer een zware tegenstander de Wageningers moet uit naar Nijmegen waar ORION  op hun wacht, gezien deze wedstrijd verwacht men toch wel weer een leuke en spannende wedstrijd.