De derby tussen Valleivogels en Renswoude kende geen winnaar. Veel gebeurde er wel op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel. Al in de 2e minuut moest doelman Jelmer Nijburg het veld voortijdig met rood verlaten. Rémon Liefting zorgde daarna via een vrije trap voor de voorsprong: 1-0. Gezien het spelbeeld hadden de bezoekers alle recht op een gelijkspel. In de 89e minuut werd deze gelijkmaker gemaakt door Arjan Verhey: 1-1.

Oefenmeester Rob van den Broek kon geen beroep doen op doelman Sven Hardeman. Zijn plaats werd door de 17-jarige Nick Schuckmann ingenomen. Bij de formatie van hoofdtrainer Jan van den Heuvel begon, in vergelijk met de wedstrijd tegen Veensche Boys, de niet geheel fitte Ralph Boom op de bank. Sander van de Pol was zijn vervanger.

Al na 2 minuten stond de wedstrijd op zijn kop. De lange pass van Remco van de Fliert op Jos van Leewen leek in eerste instantie te hard. Bij het uitkomen kreeg doelman Jelmer Nijburg de bal tegen zijn arm en aangezien dit buiten het zestienmetergebied gebeurde, was scheidsrechter de heer R.J. Nijenhuis resoluut en trok de rode kaart. Commotie op de bank bij de gasten want hoewel reservedoelman Jacco van Ginkel wel op het wedstrijdformulier stond, was hij niet op het sportpark aanwezig. In allerijl werd er gebeld met de doelman om zo snel mogelijk naar Scherpenzeel te komen.

Voetballer Mohammed Issaoui trok het keepershirt aan en zette het muurtje neer om de toegekende vrije trap te keren. Rémon Liefting plaatste zich achter de bal en met geluk ging de bal via de muur tegen de touwen: 1-0. Wie dacht dat de wedstrijd nu wel klaar was, kwam bedrogen uit. Het eerste half uur kregen de gastheren via Erik van Eem, Guido van Dijk en Rémon Liefting kleine kansen, maar daarna was het Renswoude wat via strijd, passie en inzet de ploeg was die de gelijkmaker verdiende.
Met name Arjan Verhey kreeg een goede kans, maar zijn inzet was te zacht om het sluitpost Schuckmann moeilijk te maken. In de voorlaatste minuut van het eerste bedrijf zag Henk Buijs zijn schot in het zijnet belandden.

Aan de andere kant mocht aanvoerder Rémon Liefting vanaf ca. 25 meter de vrije trap nemen. De specialist deed dit goed, maar interim-doelman Issaoui bokste de bal met zijn vuisten uit het doel. De kopbal van Nick Engelen in de rebound belandde in de handen van Issaoui. Diep in de blessuretijd had Valleivogels moeten scoren. Stefan van den Brink pikte de bal op het middenveld goed op en zette Jos van Leeuwen aan het werk. De aanvaller zette zijn actie in het strafschopgebied te ver door, waardoor het gevaar geweken was.

Inmiddels was doelman Jacco van Ginkel uit het zwembad in Ede opgetrommeld en kon hij in het tweede bedrijf het doel verdedigen. Hierdoor bleef Mauro Aalders in de kleedkamer achter. Keeper Van Ginkel werd in de 52e minuut gelijk getest en het diagonale schot kon hij bij de eerste paal uit zijn doel houden. Trainer Rob van den Broek bracht in de 53e minuut Faisal Kaouass voor Robert van den Broek. Deze wissel leek te helpen, want Valleivogels kreeg via Stefan van den Brink een kans. Rémon Liefting plaatste de bal via een vrije trap op het achterhoofd van Van den Brink, maar deze inzet verdween over de deklat.

Renswoude bleef de betere ploeg, maar was in de afwerking niet doeltreffend. In de 61e minuut kreeg de thuisploeg nog wel een goede kans. Erik van Eem speelde Guido van Dijk aan die op zijn beurt Faisal Kaouass aanspeelde. De invaller zag zijn inzet voorlangs het doel van Van Ginkel gaan.
Aan de kant van Renswoude kreeg met name Arjan Verhey diverse mogelijkheden op de gelijkmaker. Negen minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kopte Nick Engelen de  bal achterover richting zijn doel. Nick Schuckmann zat er goed bij en de bal klemmen. De verdiende gelijkmaker kwam uiteindelijk in de 89e minuut. Arjan Verhey zag zijn diagonale schot in het doel belandden: 1-1.

Door dit gelijke spel stapte Renswoude als morele winnaar van het veld en dropen de Scherpenzelers af richting de kleedkamer.

Zaterdag 26 oktober 2019 gaat Valleivogels op bezoek bij Lelystad ’67. De wedstrijd begint om 14:30 uur en wordt gespeeld op sportpark Langezand te Lelystad. Scheidsrechter is de heer B.J. Steinhauser.