DTS Ede heeft vanmiddag een verrassende 1-0 nederlaag geleden bij Enter Vooruit. Het miste weliswaar de nodige basisspelers, maar leek, in een niet echt enerverende wedstrijd, lange tijd op een nul nul gelijkspel af te stevenen. Invaller Dennis Bolink had andere plannen en wist met een fraai genomen vrije trap zijn ploeg ruim een kwartier voor tijd de broodnodige punten te schenken.
Na twee competitieloze weken werd vandaag de competitie hervat met de uitwedstrijd tegen Enter Vooruit. Een ploeg die nog volop strijd voor lijfsbehoud. Voor DTS Ede rest deze, en ook de komende twee resterende wedstrijden, niets anders dan fit te blijven teneinde in goede vorm aan de nacompetitie te kunnen beginnen. Wat dat betreft is er nog wat werk aan de winkel voor de medische staf, want vandaag ontbraken Joël van Wijk, Haikaz Vervaart, Jurriën van der Horst en Jamal Ouassif vanwege blessures.

Enter Vooruit had dringend behoefte aan punten en nam dan ook direct het initiatief in de openingsfase. In een niet al te hoog tempo dwong het DTS Ede terug. Deze opvatting sorteerde effect, want nadat het enige malen was teruggefloten wegens buitenspel was Jesse Pultrum in de 9e minuut dicht bij de openingstreffer. Vrij voor de goal aarzelde hij echter te lang en plukte de attent uitkomende doelman Robin Franken de bal van zijn schoen. Een flinke waarschuwing voor de Edenaren, die echter in een te laag bal tempo probeerde om te schakelen. Duidelijk werd dat DTS Ede niet hoefde en Enter Vooruit moeite had om de beslissende doorbraak te forceren. Zo kabbelde de wedstrijd door tot aan de 28e minuut toen Enter Vooruit bijna met een afstandsschot de openingstreffer forceerde. Wederom was het Robin Franken die redding bracht en de bal nog net over het doel kon tikken. In de 39e minuut werd Frank Hol onreglementair afgestopt rand strafschop gebied. De toegekende vrije trap werd door Jasper Verstraten in de muur geschoten, waarna voor hands werd geappelleerd. De referee wuifde het weg en daarmee kwam de thuisploeg goed weg.

Het tweede bedrijf leek een kopie van het eerste te worden. Een hard werkend, fysiek spelende Enter Vooruit op jacht naar een doelpunt en een DTS Ede, wat bij vlagen aan het voetballen kwam, maar voorin geen vuist kon maken. De betere mogelijkheden waren voor de thuisploeg, maar DTS Ede bleef vrij gemakkelijk overeind. De match leek op een bloedeloze nul nul af te stevenen. Totdat minuut 73 aan brak. De zojuist ingevallen Dennis Bolink plaatste zich achter een vrije trap rand strafschop gebied en krulde de bal fraai binnen; 1-0. Daarna volgde nog een fase waarin DTS Ede in een slot offensief probeerde de gelijkmaker te produceren. Er volgde enige druk en enkele hoekschoppen, maar het leidde niet tot echte kansen.

Voor DTS Ede volgen nog twee boeiende competitiewedstrijden tegen achtereenvolgens Go ahead Kampen (thuis) en Bennekom (uit) om naar de nacompetitievorm toe te groeien.

Enter Vooruit – DTS Ede 1-0 (0-0)
Doelpunten: 73. Dennis Bolink 1-0
Gele kaarten: Jesse Buikema, Dylan Siemerink

Enter Vooruit:
Teun Nijhof, Jurgen Siemerink, Niels Getkate, Matthijs Rozemuller, Jesse Pultrum, Dylan Siemerink, Henri Knol (88. Sietse Velten), Ron Smit (86. Mark Breukink), Wout Velten (67. Dennis Bolink), Peter Pluimers, Wim Oosthoek.

DTS Ede:
Robin Franken, Jordi van Dalen, Sil Buikema, Kevin Velthuizen (75. Michel Hol), Jasper van Straten, Jesse Buikema, Anouar Tmim, Mohamed Laukili (70. Anass el Hassnoui), Jeroen Cramer, Frank Hol.

Verslag: René Willemsen
Foto : www.fotostudio-albert.nl