Effectief omgaan met de spaarzame kansen door Advendo’57 in de eerste helft droegen bij aan de uiteindelijke 3-1 overwinning op Candia’66
Zoals de stand al aangaf was ook het verschil op de kunstgrasmat minimaal in de eerste helft. Candia’66 liet de bal over meerdere schijven lopen waar Advendo’57 de snelle aansluiting zocht onder Niels van Ginkel. Tot kansen leidde dit echter niet. De
1-0 kwam dan ook na een half uur spellen volledig uit de lucht vallen. Slechte opbouw van Candia’66 ging hieraan vooraf. Waar de aanval leek te smoren in foute passes was het Marien van Roekel die het leer uiteindelijk binnen frommelde. Het antwoordde van Candia’66 kwam via Raymon van Noort maar zijn kopbal ging rakelings voorlangs. Vlak voor rust toonde Marien van Roekel zijn kwaliteiten. Doormiddels een heerlijke lob verschalkte hij doelman Dion van Toorn 2-0. Dit was tevens de ruststand.

Het was Martijn van Dikkenberg die vrij snel na de onderbreking voor een
comfortabele stand van 3-0 zorgde. Vanuit een verkeerde terugspeelbal kreeg Vince Goldman de uitgelezen kans op de 3-1. De spits schrok blijkbaar zo dat hij oog in oog met Django Donker jammerlijk faalde. Luuk van der Leeden deed dit beter. Met een strak schot bracht hij de marge terug op twee doelpunten. Candia’66 schoof Lars ter Burg door naar het middenveld maar verder dan een schot voorlangs kwam de aanvoerder niet.
De echte grote kansen waren in het twee bedrijf voor Advendo’57 in de naam van Marien van Roekel en de ingevallen Jaap van Doorn. Rik Kelderman zag zijn kopbal nog afgekeurd worden wegens buitenspel. De kopbal vlak voor tijd van Raymon van Noort was typerend voor het spel van Candia’66. Voetballend goed maar krachteloos in de afwerking.

 

Teus Jakobs.