DTS Ede heeft vanmiddag aan het thuisduel tegen DZC ´68 drie punten over gehouden. Na een vroege treffer van Remco Speelziek verzuimde het echter een aantal dotten van kansen te benutten. Daarmee bleven de Doetinchemmers nog onnodig lang in de wedstrijd.

DTS Ede trof vandaag in DZC ’68 een tegenstander waartegen het een goed track record kan overleggen. De laatste vier thuis edities werden namelijk allen winnend afgesloten. Voorafgaand aan dit duel hadden de Doetinchemmers vijf punten bij elkaar weten te voetballen. DTS Ede doet het met zeven punten niet veel beter. Voor beide ploegen was een driepunter dan ook broodnodig.

De Edenaren startten meer dan prima. In de beginfase sneed het met gemak meerdere keren door de verdediging heen. In de 6e minuut was al raak. Goede pressing vooruit leidde balverlies in, bij de opbouw van de gasten,  en dit werd door Remco Speelziek met een rake knal afgerond; 1-0. Er volgde kansen op meer. In minuut 14 had DTS Ede de voorsprong moeten verdubbelen. Twee inzetten, binnen de zestien meter, werden met vliegen en opstaan van de lijn gewerkt en bij de derde poging ging het schot van David Scholte net over. DZC ’68 deed wat omzettingen en DTS Ede vond daar enige tijd geen antwoord op. Tevens werd het slordiger in de passing en werden de voorwaartsen ineens veel moeilijker gevonden. DZC ’68 kwam er aan het einde van de eerste helft zowaar enige keren goed uit via met name Gloria Papela.

In het tweede bedrijf kreeg DTS Ede een viertal 100 procent kansen, maar, net als vorige week, stond het vizier niet op scherp. Alleen Jamal Ouassif al mocht tot twee keer toe alleen op, de vandaag uitstekend spelende, doelman Mike Thus afgaan, maar stuitte telkens op hem. In de 70e minuut kreeg hij, na goed doorzetten van Remco Speelziek, een niet te missen kans. Ook deze ging er niet. Even later was er een afstandsschot van Jesse Buikema die werd gepareerd door de DZC goalie en die bijna nog in eigen doel werd gewerkt. Ook deze bal rolde net naast. En daar DTS Ede weigerde de wedstrijd te beslissen bleven de gasten in de wedstrijd. DZC ’68 kreeg ook nog een aantal behoorlijke kansen in het slot van de wedstrijd. Reeds in de blessuretijd mocht de ingevallen Frank Hol alleen door op de DZC goalie, maar wederom wist Mike Thus de bal te stuiten. Daar beiden ploegen het scoren nalieten, bleek de vroege treffer van Remco Speelziek uiteindelijk goed voor drie Edese punten.

Daarmee heeft DTS Ede enigszins de aansluiting gevonden met de subtop en mag het volgende week afreizen naar Nunspeet.

DTS Ede – DZC ’68 1-0 (1-0)
Doelpunten: 6. Remco Speelziek 1-0
Gele kaarten: Jasper Verstraten, Rutger Ebbers, Jordi van Dalen, Yoek Verhoek

DTS Ede:
Robin Franken, Bram Holtman, Joel van Wijk, Jordi van Dalen, Jasper Verstraten, Kevin Velthuizen, David Scholte (70. Jurrien van der Horst), Anouar Tmim, Jesse Buikema, Remco Speelziek (83. Frank Hol), Jamal Ouassif (74. Mohamed Laukili).

DZC ’68:
Mike Thus, Jesse Wortelboer (58. Dylan Hendriksen), Yoek Verheij, Jelle van Rinsum, Dani Pollmann, Gloria Papela, Myron Wissink, Rutger Ebbers (72. Jordy Nijholt), Wouter Smans, Tolgahan Yayla (72. Max Riekel), Thomas Kleinlugtebeld.

Verslag: René Willemsen
Foto ‘s: www.fotostudio-albert.nl