Erik Elings, Bart Prins en Rick Timmer maken de overstap van de zaterdagafdeling van FC Lienden naar VVA Achterberg. De contacten met VVA liepen al wat langer, de aanstelling van Liendenaar Jan Veldhuizen als hoofdtrainer bij de Achterbergers was de aanleiding voor het drietal om de overstap nu dan toch te maken.

De 19-jarige Erik Elings woont in Lienden en studeert in Arnhem. Elings is een rechtsbenige aanvaller die vanaf jongs af aan al bij FC Lienden speelt. Sterke punten zijn snelheid en scorend vermogen, daarnaast is Elings een speler die sterk is in duels. Hij geeft aan graag een stap te zetten in zijn nog jonge voetbalcarrière. Bij VVA gaan voetbalplezier en prestatie hand in hand, hij hoopt zich bij VVA verder te ontwikkelen.

Bart Prins is 27 jaar en een fysiek sterke centrale verdediger met een goede trap en sterk in duels. Met zijn lengte is zijn kopkracht ook een wapen, zowel verdedigend als aanvallend. Prins is momenteel aanvoerder van Lienden zaterdag en was na vele jaren toe aan een nieuwe stap. De kans om met Jan Veldhuizen samen te werken pakt hij met beide handen aan en hij kijkt er naar uit om in Achterberg te gaan spelen.

Ook de onlangs 31 jaar geworden Rick Timmer is woonachtig in Lienden en werkt in Tiel. Timmer is een ervaren middenvelder die op meerdere posities uit de voeten kan. Hoewel momenteel geveld door een blessure kijkt hij ook uit naar de samenwerking met Jan Veldhuizen bij VVA Achterberg. “ Het voelt toch als een stapje vooruit voor mij. Die uitdaging ga ik nog graag aan.”

VVA Achterberg is content met de komst van het drietal. Het zijn jongens die gemotiveerd zijn en bij VVA passen. De selectie voor komend seizoen is hiermee inmiddels zo goed als rond, aldus de technische commissie van VVA Achterberg.

Op de foto vlnr assistent-trainer Jonky Paays, Rick Timmer, Erik Elings, Bart Prins en hoofdtrainer Jan Veldhuizen.

 

Van de redactie.