De voorbereiding van SVP 1 is tot nu toe met recht een succes te noemen. De vier vriendschappelijke wedstrijden werden allemaal omgezet in winst en ook het eerste bekerduel werd winnend afgesloten door de knappe uit overwinning bij VVJ. Toch treurde de oefenmeester van de Panters na afloop van de wedstrijd door het uitvallen van aanvaller Harmen Diepgrond met op het eerste oog een vrij ernstige knieblessure. “De overwinning had me gestolen mogen worden als de blessure van Diepgrond maar mee valt” concludeerde van Neerbos na afloop van de wedstrijd.

De eerste helft was SVP nog zoekende om de roulerende middenvelders van VVJ af te stoppen. Van beide kanten werd veelal de lange bal gehanteerd en ontstonden er weinig kansen voor beide ploegen. De 0-0 ruststand was dan ook een goede afspiegeling van de gecreerde kansen.

Vlak na rust opende Diepgrond de score met een fantastische lob over de keeper. De steekpass van Mike Willemse zorgde voor een mooie opening in de verdediging, 0-1.

5 Minuten later leek de wedstrijd al op slot te zitten toen Mike Willemse zelf het net trof. Een mooie aanval over links kwam terecht bij Ron Juffer die de bal liet “vallen” op de 16 waarop Willemse laag raak schoot.

Na de 0-2 kwam SVP met een man minder op het veld te staan. Door de dubbele wissel in de eerste helft en de noodgedwongen wissel in de rust, was het Diepgrond die het veld aangeslagen verliet. Toen 3 minuten later Willemse opnieuw scoorde leek de buit lang en breed binnen.

Niets bleek minder waar te zijn omdat VVJ zag dat de Panters met een man minder in gingen zakken en de thuisploeg binnen het kwartier langs zij kwam, 3-3.

In de laatste minuut van de officiele speeltijd kroonde Ruben Koudstaal zich tot man of the match. Samen met Peter Doornebal stond hij achter de bal op 17 meter afstand na een gegeven vrije trap. De 5 mans muur en de Utrechtse doelman weerhielden Koudstaal er niet van om de bal vol in de rechter kruising te schieten, 3-4.

Met minimaal een gelijk spel mag SVP zich volgende week de winnaar noemen van de bekerpoule. De thuiswedstrijd tegen VOP start om 14:30 uur.

van de redactie.