Valleivogels leek tegen asv Dronten in het eerste kwartier nog aardig mee te kunnen voetballen, maar na de tegentreffer in de 19e minuut ging het bergafwaarts met het team van oefenmeester Rob van den Broek. Jodi de Boer wist drie keer het net te vinden en ook Martijn Timmer deed nog een duit in het zakje: 4-0.

In vergelijk met de wedstrijd tegen Unicum moest Faisal Kaouass, vanwege het feit dat hij de afgelopen week ziek was, genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Guido van Dijk begon als spits in het duel in Dronten. In het eerste kwartier kregen beide ploegen kleine kansen op de openingstreffer. Erik van Eem zag zijn diagonale schot in de handen belandden van doelman Alex Bindenga en aan de andere kant ging de inzet van Jeroen van der Meer voorlangs het doel van Sven Hardeman.

Na 19 minuten werd de wedstrijd opengebroken door de thuisploeg. Kelson Raven kon de bal goed voorgeven waarna Jodi de Boer met het hoofd raak kopte: 1-0. Amper bekomen van de schrik gingen Nick Engelen en Martijn Timmer een loopduel aan de binnenkant van het zestienmetergebied. Engelen duwde volgens arbiter de heer F.W.H. Beser Martijn Timmer en wees resoluut naar de stip. Nick Engelen vond het een zware beslissing. “We gaan inderdaad een loopduel aan, waarbij mijn tegenstander plotseling stopt. Hierdoor raakte ik hem in zijn rug en ging hij met veel kabaal naar de grond. Nick Engelen was duidelijk en vond het geen strafschop. “Maar ja, dat is mijn mening, aldus de centrale verdediger. Jodi de Boer maakte dankbaar gebruik en schoot de bal feilloos tegen de touwen: 2-0.

Binnen een tijdsbestek van twee minuten en dan twee doelpunten tegen krijgen, dat gaat je niet in de koude kleren zitten, aldus Nick Engelen. We probeerden het tij wel te keren, maar echt alles ging fout bij ons. We kwamen geen moment in ons spel en dat was volledig aan ons zelf te wijten”. Het geklungel bleek ook wel toen de ploeg van hoofdtrainer Wim Schaap drie cornerballen achter elkaar kon nemen. Tussen de tweede en derde cornerbal moest Sven Hardeman ook in actie komen en kon de kopbal net over de deklat tikken.

In de 33e minuut moest Schaap zijn elftal noodgedwongen wijzigen. Yordi Schols ging met een sprint op jacht naar de bal, maar onderweg greep hij naar zijn hamstrings en ging naar de grond. De conclusie was snel getrokken en met een hamstringblessure werd de onfortuinlijke speler met brancard het veld afgedragen.  Frank Damman was de vervangen van Schols.

In de slotfase van het eerste bedrijf kreeg spits Guido van Dijk nog wel een goede kans op de aansluitingstreffer. Hij koos er echter voor om van afstand te schieten, waarbij misschien doorgaan op het doel een betere keuze was geweest.

Beide teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer, maar als snel wijzigde Rob van den Broek zijn elftal alsnog. Middenvelder Nick Heikamp werd vervangen door aanvaller Rik Huijser. Deze wissel leek effect te hebben, maar dat was van korte duur. De gastheren bleven de betere partij en de kopbal van Jodi de Boer ging, na de voorzet van Fabian van der Meijden, over het doel van Hardeman.. De Boer kreeg na een uur voetballen nog een goede kans maar zijn schot, na de voorzet van invaller Frank Damman, over het vijandelijk doel.

Trainer Van den Broek wilde zijn team wat meer impuls geven en bracht Faisal Kaouass voor Rémon Liefting. Ook Kaouass kon het tij niet keren en in de 69e minuut stond de 3-0 op het scorebord. Frank Damman gaf de bal voor waarna Jodi de Boer zijn derde treffer van de middag kon maken: 3-0.

De totale offday van Valleivogels, bleek een lijdensweg te zijn. De formatie uit Dronten kreeg kansen en in de 75e minuut kon Sven Hardeman met een geweldige redding op de inzet van Martijn Timmer de bal uit zijn doel ranselen. Ook Jodi de Boer kreeg nog een goede kopkans, maar hij kopte de bal naast het doel van Hardeman.

Jordy Liefting kwam in de 76e minuut voor Jos van Leeuwen en ook hij kon niet het elan brengen wat het elftal nodig had. Twee minuten later lag de bal alweer achter Hardeman. Martijn Timmer kwam goed naar binnen en met een mooi schot bepaalde hij de eindstand op 4-0.

Dinsdag 16 oktober strijdt Valleivogels voor de volgende bekerronde. Tegenstander is dan sva Papendorp. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Papendorp te Utrecht en begint om 20:00 uur. Scheidsrechter voor dit duel is de heer J. Knetsch.

De vervolg van de competitie is op 19 oktober. Op deze zaterdag treedt Valleivogels aan tegen Renswoude. De derby begint om 14:30 uur en wordt gespeeld op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel. Scheidsrechter is de heer R.J. Nijenhuis.