Clubinformatie

DOVO is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Veenendaal. De naam staat voor: “Door Ons Vrienden Opgericht”. De club is gevestigd op Sportpark Panhuis tegenover de grote rivaal GVVV. De club werd opgericht op 23 april 1933 en heeft als kleuren rood-wit.

DOVO voetbalt vanaf het seizoen 2011/12 in de Hoofdklasse na in het seizoen 2010/11 als kampioen geëindigd te zijn in de Eerste klasse A.

DOVO speelde sinds de invoering van de hoogste klasse van het amateurvoetbal tot het seizoen 2005/06 op dat hoogste niveau. In 2006 degradeerde de club via de nacompetitie naar de eerste klasse D, waarin de club het jaar erop kampioen werd. Hierdoor speelde DOVO vanaf het seizoen 2007/08 weer op het hoogste niveau. In het seizoen 2009/10 degradeerde de club opnieuw naar de eerste klasse. In dat seizoen werd ook de Topklasse geïntroduceerd waardoor de club sinds lange tijd slechts op het twee na hoogste niveau speelde. Dit duurde maar een seizoen want door het kampioenschap promoveerde DOVO naar de hoofdklasse.