Lang niet iedereen had al een plekje gevonden langs de kant of de scorebord beheerder had al tweemaal zijn werk kunnen doen. Robert Pater werd ruim voor buitenspel teruggefloten. DVSA protesteerde. Vergat de organisatie, waar Daan Achterberg dankbaar gebruik kon maken. De aanvoerder vond Raymon van Noort en dit betekende 0–1. Een korte durende voorsprong. Net als vorige week tegen SV Panter was Dion Kroesbergen vanuit een vrije trap trefzeker 1-1.

Vanaf dat moment kreeg Candia’66 de wedstrijd volledig onder controle. De aanvallers konden zich naar hartelust uitleven. Raymon van Noort kon de 1-2 bij de tweede paal binnen knikken. Een rush vanaf het middenveld door Daan Achterberg betekende de 1-3 tegen het toekijkende DVSA. Doelman Tom Wenteling hield het geloof in een goede afloop in leven door in de 31 e min een strafschop van Luuk van de Leeden te keren. Dit vertrouwen kreeg een knauw toen Jeroen de Hartog namens DVSA zijn tweede gele kaart op de middellijn kreeg voorgeschoteld en zo zijn tien ploegmaten niet veel later in de rust kon begroeten. Rust 1-3
Het zonnetje brak door. Candia’66 verslapte en mocht van geluk spreken dat Leo van Eem in de 66e min de bal van dichtbij niet tussen de palen kreeg. Deze waarschuwing werd opgepakt door Candia’66. Raymon van Noort liet Bart Laponder zijn hielen zien. De afgemeten voorzet was een koud kunstje voor Sander van Suilic 1-4. Het was Tijmen Bos die de nimmer spannend derby liet eindigen in 1-5.