In deze fase van de competitie moet je zeker alles geven om te overleven, zo ook vandaag aantreden tegen De Zweef die op de laatste plaats van de ranglijst staat moet je dat ook kunnen opbrengen.

Helaas niets was minder waar voor de Wageningers, even in de beginfase probeerden zij het wel om wat druk te zetten op de achterhoede van de thuisploeg en hield deze ver van eigen doelgebied.

Toch was het De Zweef die heel brutaal eigenlijk een voorsprong nam, nadat ze eigenlijk nog helemaal niet voor de goal van WAVV waren geweest, Ahmet Kilic kreeg net buiten het grote hok de bal tegen zijn boven arm gespeeld, en de thuisploeg kreeg daar dan ook een vrije trap te nemen, deze werd goed en hard ingeschoten in de hoek, Jeffrey Rutten van WAVV kreeg de bal niet geheel onder controle en liet deze los, de inkomende Jordy Knoppen was er als de bliksem bij en kegelde de bal achter Rutten en zo kwam de thuisploeg op 1 – 0. WAVV ging nu met wat meer elan proberen wat aan deze ongelukkige achterstand te doen, maar soms heb je zo’n dag dat niets lukte, passes kwamen niet aan, onnodig balverlies enz. enz. en de broodnodige beleving en passie ontbrak bij sommige spelers wat eigenlijk de strijdwijze is van de Wageningers, gelukkig bleef de schade beperkt tot aan het rustsignaal en kon men in het 2e part proberen de wedstrijd te kantelen.

Eindelijk lukte het dan in de 58e minuut werd na een goede aanval de kleine Michael van Schaijk goed aangespeeld, deze legde de bal panklaar op de meegekomen Marvin v.d. Born die met een droog schot de keeper van De Zweef het nakijken gaf en de gelijkmaker binnen schoot 1 – 1.

WAVV ging eindelijk voor de volle winst en 3 minuten later was het weer Marvin v.d. Born die een vlekkeloze aanval snoeihard afrondde en de 1 -2 binnen schoot.

De trainer van de tegenpartij nam meteen maatregelingen en wisselde 3 van zijn spelers tegelijk, en opeens begon men beter te spelen, er werd meer druk gelegd op de verdediging en middelveld van WAVV. Een foutje op het middenveld van WAVV (bal werd niet goed verwerkt) deze kwam in bezit van de net in het veld gebrachte Sharma Ekuchu die op volle snelheid de backs van de Wageningers het nakijken gaf, op tijd afspeelde naar medespeler Jesper Middelkamp die buiten bereik van ieder de 2 – 2 binnen schoot. WAVV was gebroken wat men ook deed de spirit was eruit, weer gaven diverse spelers niet thuis, en weer was het Jesper Middelkamp van De Zweef die in de 75e minuut de winnende goal maakte.

Er zal nu toch echt uit een ander vaatje getapt moeten worden de laatste 5 wedstrijd, waarvan drie thuis gespeeld worden, beginnende in het a.s. Paasweekend. Zaterdag thuis tegen B.W.O. (aanvang 18.00 uur) en 2E Paasdag tegen TUBANTIA (aanvang 14.00 uur) beide ploegen vertoeven ook in de onderste regionen, dus WAVV moet vol aan de bak en met een betere inzet om met overwinningen het 1e klasse schap veilig te stellen,

 

Van de redactie.