WAVV wilde vandaag tegen het Nijmeegse NEC goede zakendoen, en de uit nederlaag weg te poetsen, eindelijk kon ook trainer Lieftink weer beschikken over aanvoerder Mike Jansen en middenvelder Marvin van de Born. Dit leidde ertoe dat de Wageningers meteen vanaf de aftrap zijn bedoelingen kenbaar maken. Fel op de bal om te proberen een snelle goal te maken, helaas was waren het toch de Nijmegenaren die al in de 15e minuut profiteerde van het twijfelend optreden van de anders hechte defensie van WAVV, een klein foutje van even niet opletten en aanvaller Elias Boumkass ronde buiten bereik van keeper Jeffrey Rutten bekwaam af en schoot de 0-1 binnen.

WAVV ging nog energieker ten aanval, maar moest beducht zijn voor de snelle aanvallers van NEC, en moest ook alle zeilen bijzetten om hun scoren te beletten, de Wageningers kwamen terug in de wedstrijd en nu was het Kevin van Woerkom die na een goed lopend aanval in 37e minuut de stand gelijktrok 1 – 1. Nu begon het een echte wedstrijd te lijken NEC dacht dat de wedstrijd binnen was en moest voor de rust toch achteruit, en was WAVV de bovenliggende partij. NEC kwam er sporadisch uit met toch wel gevaarlijke aanvallen, maar de defensie van WAVV wist zich tot aan het rustsignaal te handhaven.

Na rust waren de Wageningers ontketend, en binnen 5 minuten namen ze dan ook de verdiende voorsprong, een aanval via diverse schijven werd uiteindelijk door de kleine Michael van Schaijk op maat voorgezet op de geheel vrijstaande Kevin van Woerkom die zijn 2e goal daarop scoorde 2 -1.

WAVV rook zijn kansen en ging onverdroten voort om te proberen de wedstrijd op slot te gooien.

Weer was het Kevin van Woerkom die een fout van de Nijmeegse verdediging goed afrondde en de 3 -1 voorsprong binnen schoot, een onvervalste hattrick dus.

Met nog een kwartier te spelen ging het op eens mis bij de Wageningers, eerst was het Ismael die NEC terug in de wedstrijd  zette en de 3 – 2 binnen schoot, en toen ging het echt hard vlak daarop was het Ian van Haveren die de gelijkmaker achter keeper Rutten legde, en  even later kwamen de Nijmegenaren toch weer op voorsprong nu was het weer Elias Boumkass die scoorde, en vlak voor tijd was het ook weer Ian van Haveren die de winst voor NEC veilig stelde en de 3 – 5 scoorde.

Jammer voor alles wat WAVV was een terechte verlies partij, NEC speelde een goede wedstrijd en bij tijd en wijle werden de Wageningers toch met de neus op de feiten gedrukt.

De tijd voor WAVV begint nu toch echt te dringen, volgende week moet men afreizen naar Nijverdal waar men moet aantreden tegen het lager geklasseerde “De Zweef “ en winst is een must, om ook tijdens de twee wedstrijden in het Paasweekend tegen zowel BWO en Tubantia thuis voor de volle overwinningen te gaan, dan pas kan men waarschijnlijk met een gerust hart de continuering in de 1e klasse veilig stellen.

Van de redactie.