Onder moeilijke omstandigheden stond voor VVA de traditioneel lastige uitwedstrijd in Kesteren op het programma. Lastig vanwege de harde wind en het moeilijk bespeelbare grasveld, maar zeker ook lastig door de stugge speelwijze van Kesteren.

VVA had in de eerste minuten de wedstrijd al kunnen beslissen, maar grote kansen voor Marwan van Heugten en Wesley van Merkestein gingen er net niet in. VVA was de bovenliggende partij en kreeg nog meer kansen. Toch bleef het 0-0 tot aan de rust.

In de tweede helft had VVA wind mee en voerde het de druk op het doel van Kesteren nog verder op. Het duurde tot de 60e minuut voordat de 0-1 werd binnen gekopt door Kevin van Offeren op goed genomen vrij trap van Ilias Abba. Vlak voor tijd viel ook de 0-2 door Wesley van Merkestein. De uitslag had groter kunnen en misschien wel moeten zijn, maar de goed keepende doelman van Kesteren hield veel tegen.

Complimenten voor Kesteren dat tot de laatste minuut vol bleef knokken voor een punt. Daarentegen een prima overwinning voor de Achterbergers die geduldig bleven spelen in een goede organisatie. Zonder echte kansen weg te geven, valt het doelpunt vanzelf als er kansen gecreëerd blijven worden.

Volgende week de topper tegen Voorwaarts op het eigen Sportpark De Meent. Aanvang 14:30 uur.

 

Van de redactie.