In Goedemorgen, Maandagmorgen blikken we terug en kort vooruit met o.a spelers, trainers of bestuursleden over gebeurtenissen van het afgelopen weekend. Vandaag is

Advendo’57 middenvelder Rik Kelderman aan het woord die terugkijkt op de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Candia’66. De net 19 jarige speler zag dat zijn Advendo’57 het lastig had in de beginfase tegen de bezoekers uit Rhenen. “ Candia’66 speelde wat gemakkelijker. Zonder om nou te zeggen dat ze echt gevaarlijk werden. Onze keeper Django Donker heeft zeker in de eerste helft niet veel te doen gehad. Later toen de ruimtes groter werden ontstonden er over en weer kansen. We hebben optimaal onze mogelijkheden benut. Bij de 3-0 had ik niet meer het gevoel dat het nog mis kon gaan.” Dit gevoel was juist  want verder dan 3-1 kwam Candia’66 niet. “ Na een wat moeizame start zijn we de weg omhoog ingeslagen. Domper wat het duel tegen Zelos die werd gestaakt. We krijgen nog 45 minuten om de 1-2 achterstand ongedaan te maken.” Wie de jongeling ziet voetballen ziet meteen dat Kelderman een bovengemiddelde derde klasse voetballer is. Dit heeft te maken met zijn Vitesse achtergrond. “ Vanuit de E ben ik vertrokken naar Vitesse waar ik acht jaar heb gespeeld. Op mijn vijftiende scheurde ik mij kruisband waardoor ik 1,5 jaar niet heb kunnen spelen. Met als gevolg dat je een achterstand oploopt tegenover je ploeggenoten. Ik behoorde niet tot de toptalenten zo eerlijk moet je ook zijn. Na mijn Vitesse periode ben ik weer voor Advendo’57 gaan spelen. Een periode waar ik met veel plezier op terugkijk. Half Europa doorgereisd om jeugdtoernooien te spelen. Dat was gaaf om mee te maken. Nu is het zaak om fysiek sterker te worden en veel wedstrijden te spelen. We zien wel wat de voetballerij verder nog gaat brengen. Ik ben nog jong.”  Besluit de sympathieke Rik Kelderman tegenover Voetbaleentwee.

 

 

Wedstrijdverslag van Advendo’57 – Candia’66 nog niet gelezen klik hier

 

 

Voetbaleentwee.