WAVV moest uitwijken naar het naastgelegen kunstgrasveld. Nadat de scheidsrechter i.o. het hoofdveld afkeurde vanwege de vele regenval.

Dit speelde natuurlijk in de kaart van Rigtersbleek die al zijn competitiewedstrijden thuis op kunstgras speelt, en hiermee een voordeel dacht te halen.

Niets was minderwaar, in een zeer winderig geheel werd het normaal voetballen haast onmogelijk gemaakt, uittrappen van de keeper van WAVV belande achter de doellijn i.p.v. dat hij zijn medespelers kon bereiken, en de tegenstander een hoekschop kon nemen, zo speelde beide elftallen meer tegen de wind als tegen zichzelf, ondanks deze handicap waren voor beide teams toch nog wel enkele kansen om de wedstrijd te beslissen, zeker in de eerste helft. Jammer voor de aanwezige toeschouwers werd er in de eerst helft niet gescoord zodat de ruststand inging met de bekende brilstand.

De tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld, beide teams trachten in dit weerbeeld er nog het beste van te maken. Dit leidde in de 68e minuut in de 0 – 1 voorsprong van de gasten uit Enschede, Mitchell Zephart wist op een gegeven moment keeper Jeffrey Rutten te verschalken en scoorde zo de voorsprong. Twee minuten later was het weer gelijk en nu scoorde Mike Molenaar de verdiende gelijkmaker binnen na een foutje van de doelman van de tegenstander.

Daarna was het een beetje gedaan met de wedstrijd, en eindigde dus in een 1 – 1 gelijk stand.

Eigenlijk waren de supporters die de moeite genomen hadden de werkelijke verliezers, van goed voetbal was geen sprake, en men was er allemaal van overtuigd dat deze wedstrijd niet gespeeld had moeten worden, maar goed WAVV pakte na 4 verliespartijen eindelijk weer een puntje, en dat was het enige voordeel van deze partij. Enig hilariteit was er wel in de bestuurskamer, toen een lid van de trainersstaf het programmablaadje las, dat rigtersbleek uit Hengelo kwam en niet zoals oorspronkelijk uit Enschede, er heerst daar dus duidelijk een derby sfeertje.

WAVV gaat zich nu voorbereiden op de volgende wedstrijd tegen STEVO uit bij het in de omgeving van Almelo gelegen GEESTEREN, aanvang van deze wedstrijd is 14.00 uur.

 

Van de redactie.