WAVV moest de reis aanvaarden naar Hengelo (OV) om aan te treden tegen het onbekende TUBANTIA.

De Wageningers wilden deze wedstrijd aangrijpen om hun nederlagen van de laatste wedstrijden een halt toe te roepen, en gingen dan ook van meet af aan vol in de aanval, dit leidde al in de 9e minuut tot een goal, want eindelijk wisten zij een gaatje te vinden in de hechte verdediging van de thuisploeg.

Nick van Ginkel nam met een geweldig schot de keeper van de thuisploeg onder vuur, de terug ketsende bal tegen de keeper kwam bij Kevin van Woerkom terecht, die zich niet bedacht en deze achter de keeper neerlegde 0-1, maar tot alles en iedereen uit Wageningen annuleerde de scheidsrechter deze goal omdat Kevin terugkwam uit een buitenspelsituatie.

Daarna sukkelde het spel op en neer, WAVV in de aanvallende vorm en Tubantia deed niets anders als de bal tegen houden en proberen via snelle uitvallen een doelpunt te maken, maar ook de Wageningse defensie gaf geen krimp, zodat deze saaie wedstrijd met weinig hoogtepunten de rust in gin met de brilstand.

Na rust een getergde WAVV die nu toch met meer druk probeerde om de wedstrijd een betere stand te geven, de gastheren trokken zich massaal terug om dit te verhinderen, WAVV kreeg zowaar enkele kleine kansjes maar steeds weer was de keeper van Tubantia een sta in de weg, of kwam tegen een uitgestoken been van een v.d. verdedigers.

En zo ging men langzaam naar het eindsignaal, WAVV die bijna 40 minuten op de helft van de gastheren speelde wist geen bres te vinden in de massale verdediging, en moest wel enkele keren bedachtzaam zijn op de spaarzame uitvallen. Bijna moest WAVV  de bekende bietenbrug op, in de slotminuten kreeg de thuisploeg en met name aanvaller Bas Steggink de ultieme kans de wedstrijd te beslissen, maar gelukkig voor WAVV-keeper Jeffrey Rutten ging de bal via de verkeerde kant van de goal achter de achterlijn, zodat deze wedstrijd eindigde zoals hij begonnen was. WAVV beheerste de wedstrijd en nu maar hopen dat de goals ook weer komen, te beginnen a.s. zondag thuis tegen De Zweef uit Nijverdal, aanvang van deze wedstrijd in om 14.00 uur.

 

Van de redactie.