SV Panter trok de lijn door waar ze dinsdag avond mee gestopt waren. In de 4e min sneed Gerrold van Geenhuizen vanaf de rechterkant naar binnen. Met een heerlijke curve bal was de derby begonnen 0-1. VVA ging op zoek naar de gelijkmaker. Sv Panter loerde om toe te slaan achter de laatste linie van de Achterbergers. Met succes. Een afgeslagen corner deed de bal belanden bij Peter Doornenbal. Zijn rush over het middenveld en pass op Geenhuizen waren doorslaggevend. De doelpuntenmaker zag de meegekomen Aron de Kaste en de 0-2 was een feit.

Vlak voor rust een opsteker voor het stroef spelende VVA. De ingeschoven Wesley Rocourt pegelde het leer van dichtbij tegen Dennis Diepeveen. De rebound van Ilias Abba was de doelman te machtig 1-2. Na de pauze een aandringend VVA. Toch kwam de thuisclub in de 54 min met de schrik vrij. Een indraaide vrije schop werd door Reggi van den Heuvel van dichtbij niet tussen de palen gewerkt. Aan de andere zijde kon Ilias Abba vanaf zestien meter aanleggen. Zijn schot mistte de juiste richting. Met nog 15 min te spelen bediende de naar voren gedirigeerd Roberto van der Tier in korte tijd Wesley van Merkestein en Dwight Keeldar. Verandering in de stand leverde dit niet op.

 

 

De spanning bleef doordat Aron de Kaste verzuimde de zaak op slot te gooien. Van Pinxteren kreeg het druk in de slotfase. De arbiter moest opstootje sussen, trok regelmatig geel en zelfs rood voor VVA speler Ilias Abba. Tussen de bedrijven werd er nog gevoetbald maar niet meer gescoord. Eindstand 1-2 . Na het laatste fluitsignaal ontlading bij SV Panter dat in de race blijft voor de derde periode. Bij VVA is besef gekomen dat de weg naar de derde klasse via de nacompetitie moet geschieden. “ We hebben keihard gewerkt. In het verleden zakte we vaak ver weg in de tweede helft. Dat is er uit. Het vertrouwen groeit met de week. “ aldus Peter Doornenbal, dit met zijn ploegmaten een fijne fietstocht beleefde op de weg naar Veenendaal.

 

Teus Jakobs.