Woord vooraf

We speelden afgelopen zaterdag 08-12-2018 een uitwedstrijd tegen Houten JO13-1. De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld op gewoon gras, en dat was wel bijzonder. De wedstrijd ging ondanks de vele regenval gewoon door. Het was bespeelbaar. Bij ons was iedereen fit, en kwam dus ook aan spelen toe deze wedstrijd. Het was onze laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Volgende week is er nog een bekerwedstrijd.

 

De eerste helft.

Er gebeurde ontzettend veel in de eerste helft. Wat je normaal soms ziet in een gehele wedstrijd, zag je nu al in één helft. Houten kwam al in de eerste minuut van de eerste helft goed door, er kwam ook een gevaarlijke voorzet, maar ze konden gelukkig voor ons niet afwerken op de goal, corner.

Uit deze corner, was het de DOVO keeper die een zeer nuttige redding had, en een prima uittrap, waar onze spits in geloofde en met twee verdedigers van Houten in zijn nek alleen op de keeper van SV Houten afging, hem mooi omspeelde en schitterend raakschoot 0-1, zeer effectief op dat moment.

In de 5e en 6e minuut twee 100% kansen voor DOVO ontstaan aan de linkerkant, maar het vizier staat niet op scherp, en de bal gaat twee keer over de goal van SV Houten.

In de 7e minuut hadden we geluk dat de scheidsrechter door liet spelen na een overtreding van een DOVO speler, die zijn eigen fout goed wilde maken. De overtreding was op de rand van het strafschopgebied.

In de 11e minuut is er een schitterende redding van de DOVO keeper na balverlies.

In de 13e minuut was er een pechmomentje. De keeper van DOVO wilde onze linksback aanspelen, maar doordat het veld erg nat was bleef de bal ergens in het midden van de keeper en de linksback liggen. Een speler van Houten wist hier wel raad mee en verschalkte de keeper van DOVO met een mooi geplaatst schot/lob, 1-1.

Er werd door het gehele team van DOVO enorm veel strijd geleverd, en er werden enorm veel duels gewonnen. In de 17e minuut kwam onze beloning, onze linksback die je eigenlijk wel 4x voorbij moet om er voorbij te kunnen, won zijn duel, gaf een goede pass, en van hieruit kwam er weer een schitterende dieptepass op onze linksbuiten, deze sneed goed naar binnen toe, en scoorde schitterend in de korte hoek, 1-2.

In de 19e minuut weer grote kans DOVO aan de linkerkant, weer een goede redding van de SV Houten doelman. In dezelfde minuut krijgt DOVO nog een enorme kans, via een kopbal, maar deze bal gaat er jammer genoeg niet in.

In de 21e minuut weet DOVO wel het net te vinden middels een mooie kopbal na een mooie voorzet vanaf de rechterkant, 1-3.

In de 24e minuut onderschept onze linksback op prachtige wijze de bal, passt deze direct in één vloeiende beweging door na een medespeler, en deze passt op zijn beurt de bal weer na onze linksbuiten, deze heeft een schitterende loopactie in huis, maar vindt helaas de keeper van SV Houten op zijn pad.

In de 25e minuut is er wederom een zeer goede actie van onze linksback, deze geeft vervolgens een prima pass op onze linksbuiten, gaat alleen op de keeper van SV Houten af, maar deze redt bekwaam.

 

In de 31e minuut komt Houten weer een keer goed door, maar gelukkig levert dit geen tegendoelpunt op. In de 32e minuut komt Houten nog tot een kans via een afstandsschot na een verkeerde uittrap van de DOVO keeper, het schot spatte op de lat uiteen. In de 33e minuut fluit de scheidsrechter af voor het einde van deze aantrekkelijke eerste helft.

 Tweede helft SV Houten JO13-1 – DOVO JO13-1

In de 3e minuut van de 2e helft was er een zeer nuttige overtreding van DOVO, dit leverde een gele kaart op.

In de 5e minuut van de tweede helft was DOVO doorgebroken, maar vlagde de grensrechter, en floot de scheids onterecht DOVO af, dat was jammer. In de 6e minuut van de tweede helft ging een speler van DOVO erg goed door aan de linkerkant, kwam ook ontzettend ver, en gaf de bal op een presenteerblaadje voor onze linksbuiten. Deze wist er wel raad mee en scoorde een mooie goal, 1-4.

In de 11e minuut van de tweede helft gingen we goed door aan de linkerkant, kwam er een overtreding van Houten, randje strafschopgebied, scheids geeft een vrije trap. De directe vrije trap leek erin te gaan, dat dachten meer veertigers op de tribune, maar ging net over de goal.

In de middag was het wel opvallend druk bij de opticiens overigens! Was wel een humor momentje. In de 12e minuut had Houten geluk dat er niet gevlagd werd voor buitenspel, en mochten ze doorgaan. Het schot wat volgde ging ruim naast. In de 13e minuut een schitterende aanval van DOVO over de rechterflank, prima voorzet, geplaatst schot, en een goede redding van de SV Houten doelman. In de 16e minuut nog een grote kans voor DOVO, de bal gaat maar net voorlangs de goal van Houten. In de 19e minuut schot DOVO, redding keeper Houten.

In de 21e minuut maakte DOVO jammer genoeg een grote fout door op een cruciale plek de bal te verspelen, hierdoor offerde een andere DOVO speler zich op door de speler van SV Houten een scoringskans te ontnemen, scheids geeft rood.

Ja je kan hem geven, de scheids kent de DOVO speler niet persoonlijk, maar hij had geenszins de intentie om de tegenstander te blesseren, zit ook niet in zijn aard, dus had je het af kunnen doen met een gele kaart.

DOVO speelde dus de rest van de wedstrijd met een man minder, en er volgde een directe vrije trap.Deze werd in de DOVO muur geschoten. Het bleef dus 1-4. In de 23e minuut van de 2e helft kans voor Houten, redding keeper DOVO, maar al gefloten voor buitenspel. DOVO bleef aanvallen, dat is immers de beste verdediging!

DOVO leek de wedstrijd rustig uit te spelen, al kwam er nog wel in de laatste minuut een gevaarlijke bal van Houten tegen de paal in de verre hoek, na een mooie aanval. In de 30e minuut van de 2e helft klonk het eindsignaal, prima wedstrijd van DOVO.

En Houten bedankt dat jullie er een open wedstrijd van maakten!

Conclusie

 Prima pot voetbal van beide ploegen, DOVO heeft wel verdiend gewonnen. De eerste helft verzuimden we wel om de wedstrijd definitief op slot te gooien door zeker 4 opgelegde kansen te missen.

In de tweede helft bleven we na de rode kaart goed voetballen en vooral op de aanval spelen, waarvoor hulde jongens. Voor de aanval kiezen is immers de beste verdediging!

Bij een overtreding tegen ons, kunnen jullie nog iets meer reclameren, dan krijg je soms eerder een strafschop bij een twijfelgeval. En sommige uittrappen van de keeper kunnen nog iets zorgvuldiger, maar dat kwam vandaag ook door de toestand van het veld, en bleek de bal nog wel eens af te remmen door het drassige, maar bespeelbare veld. Verder heeft de keeper van DOVO weer een goede wedstrijd gespeeld.

Dit was dus zoals eerder vermeld de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. In de competitie gaan we 09 februari 2019 weer verder in een uitwedstrijd om 09:30 tegen Geinoord Nieuwegein. Volgende week hebben we dus de bekerwedstrijd, thuis tegen OSM’75 JO13-1.

Deze wedstrijd op sportpark Panhuis die op veld 1 gespeeld gaat worden, begint om 09:45.

Komt allen!

Voor de filmpjes van de wedstrijd klik (  hier )

 

M.vr.gr. Youtube Jaap voetbal