Woord vooraf

We speelden afgelopen zaterdag 09-02-2019 onze 12e wedstrijd in de Hoofdklasse C van de A-categorie, uit tegen SV Geinoord JO13-1 te Nieuwegein. SV Geinoord moest winnen om aansluiting te houden in de subtop, en DOVO moest winnen om IJsselmeervogels bij te houden in de strijd om de eerste plek. DOVO stond namelijk voor deze wedstrijd 2 punten achter de IJsselmeervogels.

 

De eerste helft

In de eerste helft werden zeer veel duels gewonnen door de DOVO-spelers, en legden we de basis voor het verdere goede verloop van deze wedstrijd. In de 3e minuut won onze erg goed spelende linksback weer zijn duel en boekten we via goed samenspel veel terreinwinst. Uiteindelijk kwam de bal via een ingooi bij onze spits die drie tegenstanders het bos instuurde en de keeper van SV Geinoord verraste met een lage schuiver in de verre hoek, 0-1. Het was verder ondanks de storm een aantrekkelijke eerste helft met de beste kansen voor DOVO. In de 26e minuut scoorde SV Geinoord, maar de treffer telde niet, want er was alafgefloten wegens buitenspel.

 

De tweede helft

 

In de 8e minuut van de tweede helft schoot DOVO de bal net naast, na een mooie aanval. In de 9e minuut van de tweede helft kreeg DOVO loon naar werken, na wederom een schitterende aanval, over links na een verre ingooi, de spits geeft de bal perfect af, en een andere DOVO-speler maakt het goed af, 0-2. DOVO was ontketend en produceerde de ene na de andere mooie aanval. In de 28e minuut van de tweede helft was er de mooiste aanval van vandaag nummer 10 geeft schitterende pass op nummer 7, deze geeft perfect op het juiste moment de bal aan onze spits, en deze scoort een echte spitsengoal, 0-3. Onze spits kreeg nog een verdiende publiekswissel, aan het einde van de wedstrijd.

Volgende week thuis tegen Hercules om 11:30 op veld 2.

 

Jaap Voetbal.