ZVV Ede heeft opnieuw een flinke kater opgelopen in de Eerste Divisie. In eigen huis werd op de momenten dat het moest niet thuisgegeven door de Edenaren. De reserves van Eredivisieploeg Futsal Apeldoorn wonnen met 4-6.

De Edese zaalvoetballers kennen een moeizaam debuutseizoen in de Eerste Divisie. Ook tegen Futsal Apeldoorn zat er zeker meer in. Na een gelijkopgaande eerste helft zonder doelpunten scoorde ZVV Ede vlak na rust de openingstreffer. Halverwege de tweede helft werd deze voorsprong uit handen gegeven. Binnen enkele minuten maakten de bezoekers twee doelpunten. Bij een tweede stand kreeg Futsal Apeldoorn speler Olaf Kluitenberg de rode kaart voorgehouden. Maar omdat ZVV Ede daarna de zesde overtreding maakte kregen de Apeldoorners een tien-meter-trap en deze werd verzilverd: 1-3. Als meevoetballende keeper scoorde Rob van Eem een minuut later de aansluitingstreffer.

Zoals vaker dit seizoen liet ZVV Ede bij vlagen goed zaalvoetbal zien. Maar het gebrek aan ervaring lijkt hen de das om te doen. Joost van Dam miste bij een 2-3 stand een tien-meter-trap en niet veel later scoren de bezoekers de 2-4. Als ZVV Ede vervolgens met de meevoetballende keeper alles of niets gaat spelen gaat het helemaal mis. Futsal Apeldoorn schiet twee keer raak in een leeg goal. In de slotfase komt ZVV Ede nog tweemaal tot scoren. Een klein lichtpuntje was het doelpunt van debutant Youssef El Hammouchi