Woord vooraf

We zouden afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd spelen, tegen Roda’46 te Leusden, echter waren de velden afgekeurd, en kon de wedstrijd niet doorgaan. Toen is er door de trainers van DOVO JO13-1 toch nog een wedstrijd geregeld, om te spelen op het Hoofdveld bij DOVO thuis. En de tegenstander werd ….. Bennekom JO13-1. Bennekom speelt in de 3e divisie, en is medekoploper met Jonathan JO13-1, dus een topper! Rafik kon er aan onze kant helaas niet bijzijn.

Voor stukje live

Voor aanvang van de wedstrijd zie

Voor de 1e helft zie

We begonnen heel goed aan de wedstrijd, en de eerste 10 tot 15 minuten waren voor ons, we combineerden erop los, echter zonder echt gevaarlijk te worden, helaas. Daarna werd Bennekom JO13-1 wakker, en toen kon je zien dat ze het gewend zijn om op een hoger niveau te spelen.Ze waren iets rustiger aan de bal, iets balvaster, en gevaarlijker voorin. In de 15e minuut kwam er een hoekschop voor Bennekom, en stuiterde de bal ongelukkig van de voet van onze linksback, de bal werd direct ingeschoten, eerst nog goede redding van onze keeper, maar de rebound werd goed binnengetikt 0-1. Op dat moment was het misschien iets tegen de verhouding in, maar we stonden wel met 0-1 achter. In de 20e minuut was er nog wel een mooie aanval van DOVO te noteren, maar de bal ging uiteindelijk net naast.

Voor de 2e helft zie

In de 2e helft begonnen we weer goed, ook met meer drang naar voren. In de 2e minuut was er al een schitterende crosspass van onze linksback, waar we jammer genoeg geen raad mee wisten, maar in de 4e minuut van de 2e helft gingen we wel prima door aan de linkerkant, na een onderschepte bal van Bennekom, haalden we de achterlijn wel, kwam er een prima voorzet, en deze werd door door onze spits op dat moment, die ook nog jarig was perfect binnen getikt 1-1. In de 11e minuut van de tweede helft raakte DOVO zelfs nog de lat boven de Bennekom doelman. Bennekom kwam daarna met een offensief waar we in de 12e minuut geen antwoord op hadden, we gaven ze even iets te veel ruimte, er kwam hierdoor een pass naar hun linkerkant, ze gingen rechtstreeks op onze doelman af, en er kwam een prachtige stift, 1-2, mooi doelpunt.

Verder werkten we keihard, en waren we iets doelgerichter als in de eerste helft maar won Bennekom toch wel verdiend deze wedstrijd.

 

Jaap voetbal.