Merino’s heeft voor de derde maal op rij het Jan Rijbergen zaalvoetbal toernooi op zijn naam geschreven. In de finale werd Advendo’57 met 0-1 verslagen.

Advendo’57 greep direct het inititief en bezorgde keeper Jeroen Vrolijk handen vol werk in de eerste drie minuten. Langzaam maar zeker kantelde het spelbeeld. Met enig fortuin brak David Scholte de wedstrijd in de 10e min open 0-1 Marien van Roekel etaleerde zijn techniek en was op zoek naar de gelijkmaker. Aan de andere zijde was Marco de Gooijer dicht bij de 0-2. Ruststand 0-1.

Drie minuten na de pauze ontsnapte de Merino’s toen Dirko Bos snoeihard de paal trof. Advendo’57 drukte de titelverdediger steeds verder achteruit en creëerde meer dan voldoende kansen op succes. Merino’s beperkte zich veelal tot verdedigen en loerde op de counter. Advendo’57 toonde zich tot aan de laatste minuut een waardig finalist, maar kon de opgelopen schade vanuit de eerste helft niet meer repareren.

” Zonde, er had zeker meer in gezeten. Advendo’57 kan terugkijken op een sterk toernooi.” Aldus de smaakmaker van Ederveners, Marien van Roekel. Bij de Merino’s blijde gezichten. ” Het was moeizame bevalling. Met strafschoppen voorbij Renswoude in de halve finale. En in de finale waren er hachelijke momenten. Advendo’57 speelde met veel passie. Gelukkig stond Jeroen Vrolijk op de juiste momenten goed opgesteld. Het blijft leuk om dit toernooi te winnen.” Aldus Ryan Holman

Voetbaleentwee.