Woord vooraf

We speelden onze 9e wedstrijd van het seizoen in de Hoofdklasse C, categorie A, uit tegen GVVV JO13-1. Bij ons kon onze vaste keeper helaas niet spelen, vanwege een blessure. Hij werd vervangen door één van onze verdedigers.

Voor stukje live verslag zie

Voor aanvang zie

De eerste helft

Voor eerste helft zie

De wedstrijd, eerste helft, weer wat hoogtepunten. Tot de 2e minuut ging het spel over en weer.

In de 2e minuut kwam er een ingooi voor DOVO, een DOVO speler kroop achter de rug van een GVVV-er vandaan, liep goed de vrije ruimte in, schoot goed op doel, in eerste instantie redding GVVV keeper, maar de afvallende bal wordt prima ingeschoten door onze linker vleugelaanvaller, o-1. In de 4e minuut een grote kans voor DOVO, jammer genoeg raakte een DOVO speler de bal niet vol.

In de 6e minuut was er eerst een duwfout van een GVVV-er, de scheids liet doorspelen, er kwam een pass, een speler van GVVV had een mooie loopactie, geen buitenspel, op onze keeper af, maar werd afgefloten. Daar mochten we niet klagen.

In de 7e minuut gaat DOVO aan de rechterkant goed door, er komt uiteindelijk een lange bal, deze gaat over een GVVV-er heen, en de DOVO spits, scoort fraai, met een boogbal de 0-2. Tot zover niets aan de hand.

Wel zeer effectief spel van DOVO. In de 10e minuut afstandsschot van GVVV, eenvoudige redding van DOVO-keeper. In de 14e minuut een breedtepass in de DOVO verdediging, de bal wordt onderschept, er is een inzet van een GVVV-er, maar de DOVO keeper redt DOVO.

In de 26e minuut krijgt onze linksback een enorme schop, had een gele kaart moeten zijn, want er was geen intentie om de bal te spelen, het was puur op de man gespeeld. Gelukkig kon onze linksback na een blessurebehandeling de wedstrijd vervolgen.

In de 29e minuut dacht GVVV een penalty te krijgen, maar mocht gelukkig voor DOVO, doorgespeeld worden. In de 31e minuut fluit de scheidsrechter voor het rustsignaal, rust, 0-2.

De tweede helft

Voor de tweede helft zie

De 2e helft.

In de 2e minuut van de 2e helft is er een ongelukkige bal van onze rechtsback op de keeper, de keeper pakt uit een reflex de bal, de scheids fluit voor een indirecte vrije trap voor GVVV, omdat hij dacht dat het doelbewuste terugspeelbal betrof.

De indirecte vrije trap wordt perfect uitgevoerd, en het wordt met een mooi afstandsschot 2-1. Jammer want nu krijgt GVVV al vroeg in de 2e helft weer hoop op een goed resultaat. Vanaf nu werd het spel van DOVO alleen maar slechter, veel balverlies, veel slechte passjes, en heel onrustig.

In de 7e minuut van de 2e helft is er een gevaarlijke aanval van GVVV over hun linkerkant, er komt een prima voorzet, en de bal wordt maar net naast gekopt. Pff gelukkig voor DOVO. In de 14e minuut corner voor GVVV, met kunst en vliegwerk houden we ons goal schoon.

Volgens de scheids is het nu een corner voor GVVV aan de andere kant, dat is jammer want via een GVVV speler gaat de bal over de achterlijn. Ja dan komt er dus toch een hoekschop, en je raad het al, uit deze corner wordt er schitterend raakt gekopt, vanaf 11m diagonaal.

2-2 dus.

In de 15e minuut schitterende pass van DOVO, onze linker vleugelaanvaller start net op de rand, of over de rand van buitenspel, er wordt niet gevlagd door de grensrechter van GVVV, en onze speler gaat alleen op de keeper van GVVV af, deze passeert hij meesterlijk, en schiet vervolgens de bal weergaloos in de goal, wat een ontlading, ook bij de verslaggever, 2-3.

Er volgde nog een felle discussie tussen GVVV-ers en de scheids, maar deze bleef gelukkig voor ons bij zijn standpunt, goal! Zouden we dan toch gaan winnen?

Goed dat onze trainer er ook even naar toe ging overigens. In de 20e minuut hadden we de wedstrijd vroegtijdig kunnen beslissen als we het 1 tegen 1 duel gewonnen hadden.

In dat geval hadden we namelijk vrij baan gehad naar het doel van GVVV, maar zoals zo vaak deze wedstrijd won GVVV het duel. In de 21e minuut is er een corner van GVVV, en deze wordt vanaf 11m feilloos diagonaal ingekopt, goal 3-3.

In de 27e minuut zijn we dan nog erg dicht bij de winst, maar met veel kunst en vliegwerk weet deze keer GVVV het doel schoon te houden. In de 31e minuut fluit de scheids af voor de wedstrijd.

Conclusie

Qua technisch verzorgd voetbal zijn wij de betere ploeg, maar dat kwam er vandaag helaas niet uit.

Op de trainingen zijn we fantastisch bezig, en valt de ene na de andere mooie goal, maar in de wedstrijden zijn veel DOVO spelers onzichtbaar, er lijkt tijdens de wedstrijden angst in de ploeg te zitten, sommige jongens zijn bang om iets verkeerd te doen, en doen dan maar liever niets, en verstoppen zich.

Daar moeten we voor uitkijken, probeer weer meer te ontspannen voor een competitiewedstrijd, en blijf geloof houden in je zelf, want we hebben de eerste 6 wedstrijden laten zien, en ook in de beker, dat we het echt wel kunnen.

En tegen fysieke ploegen moeten we veel meer kaatsen, het niet tot duels laten komen, maar dat begint met de basis, kaatsen, aanbieden, spelen. De nauwkeurigheid in ons spel, in de competitiewedstrijden ontbreekt helaas al een tijdje. Het spel is erg onrustig, veel foute passjes. Volgende keer meer succes mannen!

M.vr.gr. YouTube Jaap voetbal.