Vrijdag 1 maart was het zover. Het 1e ZVC Hatchtech jeugdzaalvoetbaltoernooi. Al vroeg waren de teams aanwezig. Om 8.45 was de aftrap in de categorie O11-O13. De meeste teams waren clubteams, maar er waren ook een paar echte vriendenteams bij. Wat is er nou leuker om een morgen lekker met je vrienden actief bezig te zijn. De ZVC spelers Anouar Tmim, Corne Davelaar, Mohammed Issaoui en Tim van de Weerdhof waren aanwezig om de spelers van tips te voorzien. Tijdens de wedstrijden viel vooral de sportiviteit op. Ook O11 teams gaven meer dan 100% tegen de O13 teams en deden leuk mee. Het waren spannende wedstrijden. In de morgen werden de kruisfinales gespeeld tussen DOVO O13-1( Juventus) tegen DOVO O13-1 (AC Milan). De andere halve finale werd VRC O13-1(Barcelona) tegen DOVO O13-2 ( Borussia Dortmund). Dat de teams elkaar bijna niets ontliepen bleek wel uit het feit dat beide wedstrijden door penalty’s beslist moesten worden.
DOVO O13-1( Juventus) en DOVO O13-2 namen de penalty’s net iets beter en mochten zich opmaken voor de finale. VRC O13-1 en DOVO O13-1 ( AC Milan) mochten eerst aantreden voor de troostfinale. Ook hierin waren de krachtsverschillen miniem. Beide wedstrijden kenden een 2-1 uitslag. In het voordeel van DOVO O13-1 (AC Milan), die een mooie medaille voor plek 3 in ontvangst mocht nemen van hoofdsponsor Tjitze Meter van Hatchtech. De tweede plek ging naar DOVO O13-2 en plek 1 was voor DOVO O13-1 ( Juventus). Veel teams kwamen nu al met de vraag of ze de volgende editie weer mee mogen doen. Deze editie zal plaatsvinden in de herfstvakantie. Mail naar jeugd@zvc-veenendaal.nl en je staat op de lijst, want na het succes van vanmorgen zal het nog eerder vol zijn. Er zijn maar acht plekken.
Maar de dag was nog niet voorbij. Om 13.00 was Sporthal Oost volgestroomd met O14-O16 teams. Van VV Veenendaal tot de Merino’s, van DOVO tot GVVV. De meeste clubs waren vertegenwoordigd.
Het bleef een gezellige drukte in de Sporthal. Ook hier gaven de teams elkaar weinig toe. Er zat al echt zaalvoetbal in. De vraag kwam ook al of ze niet een jeugdelftal van ZVC konden worden. Nu zijn de plannen er wel voor een O17 en een O19, dus houd het nieuws in de gaten. Bestuurslid Technische zaken Samir Assaidi zal zeker al wat namen genoteerd hebben met het oog op de toekomst. Ook hier ontliepen de kruisfinalisten elkaar bijna niets. GVVV14 tegen de Black Panthers ( DOVO O14-1 en Tanger tegen Feijenoord ( DOVO O14-1) eindigden ook beiden in een gelijkspel en penalty’s moesten de doorslag geven. De twee DOVO teams namen hier de penalty’s beter en mochten de finale spelen. GVVV14 en Tanger de troostfinale. In de troostfinale was Tanger met 3-1 te sterk en legde beslag op de 3e plek. De finale was spannend. Feijenoord kwam al snel op een 2-0 voorsprong, maar The Black Panthers kwamen terug tot 2-1. Dit werd ook de eindstand en 17.30 was de rust weer terug gekeerd in Sporthal Oost. Hatchtech en ZVC kijken terug op een zeer geslaagde dag, die alleen nog meer verder uitgebouwd kan worden. Meer foto’s zijn te vinden op de Facebook en Instagram pagina van ZVC Veenendaal.

 

Van de redactie.