DTS Ede lijkt het lek boven te hebben. Het wist na de monsterzege op Enter Vooruit (7-0) vandaag ook, de nog ongeslagen koploper, NSC Nijkerk aan de zegekar te binden. Met name in de tweede helft wisten de Edenaren te imponeren en won het verdiend met 0-2. De score werd op het bord gezet door Mohamed Laukili en Jamal Ouassif. Daarnaast zag Jeroen Cramer in de slotfase zijn penalty gestopt worden.
Verslag en foto’s: René Willemsen

Vandaag moest DTS Ede op bezoek bij NSC in Nijkerk. De op dit moment onbetwiste koploper van de eerste klasse D met slechts een gelijkspel en verder alleen maar overwinningen. De Edenaren daarentegen zijn naarstig op zoek naar punten om vanuit de onderste regionen van de ranglijst op te klimmen. Vorig weekend was daar alvast een flinke stap in gezet door een grote zege op Enter Vooruit.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het verschil in positie op de ranglijst nauwelijks waar te nemen in het spelbeeld. NSC Nijkerk nam het initiatief en DTS Ede wachtte vanuit een goede organisatie af in de begin fase. Ondanks het optische overwicht wist de thuisploeg niets te creëeren. Naarmate de eerste helft vorderde gingen de Edenaren zich meer met het spel bemoeien en kwamen er wat meer uit. Het deelde dan ook wat speldenprikken uit, maar ook DTS Ede liep zich stuk op de Nijkerker verdediging. Daarmee ontstond een evenwichtig duel.

De tweede helft was van een andere orde. DTS Ede kwam steeds beter in de wedstrijd en was ongelukkig dat een volley van Jordy van Dalen in de 49e minuut, uit een hoekschop van Haikaz Vervaart, op de paal belandde. Een waarschuwing voor wat daarna zou volgen, zou later blijken. Eerst was NSC Nijkerk nog gevaarlijk in de 57e minuut toen het door mocht, na een overtreding op Jurriën van der Horst op het middenveld. Uiteindelijk was het Sil Buikema die met een scherpe sliding een treffer voor kwam. Het was eigenlijk het enige gevaarlijke moment voor het doel van Robin Franken deze middag. In de 57e minuut werd Jamal Ouassif gelanceerd en volgde een overtreding binnen de zestien meter. De referee wuifde het incident echter weg.

Een kwartier voor tijd werd Mohamed Laukili gebracht, die met een goede invalbeurt een grote inbreng had op het verdere verloop van deze wedstrijd. In de 77e minuut mocht Jasper Verstraten aanleggen voor een vrije trap, maar deze werd nog uit de hoek gedoken door NSC doelman Jan van Willige. Enige minuten later was het wel raak. Na prima doorzetten van Jurriën van der Horst, was het Frank Hol die binnen de zestien meter drie man van zich afschudde, de bal aflegde op Anouar Tmim die vervolgens aflegde op Mohamed Laukili, die net in het veld, DTS Ede op de verdiende voorsprong zette; 0-1. De reactie van de thuisploeg bleef uit en DTS Ede ging door op zoek naar een tweede treffer. Die had het slechts een minuut later bijna te pakken. Wederom omzeilde Jamal Ouassif de buitenspelval en schoot hij rakelings over. Een kunstje wat hij in de 86e minuut herhaalde, maar nu wel doeltreffende afrondde; 0-2. Niet veel later leek ook nog een derde Edese treffer op het scorebord te komen. Mohamed Laukili wist met een mooiste solo van deze middag de achterhoede het bos in te sturen en omspeelde de NSC goalie, maar werd neergelegd voordat hij binnen kon schieten. Jeroen Cramer, net ingevallen, mocht de penalty nemen. Hij zag echter zijn inzet weggedoken worden, waarmee de wedstrijd eindigde in een terechte 0-2 overwinning.

Daarmee heeft DTS Ede niet alleen voor een stunt gezorgd, maar zichzelf ook een goede dienst bewezen. Niet alleen wist het met deze overwinning afstand te nemen van de onderste regionen, maar voert het nu ook de ranglijst voor de tweede periode aan. Komend weekend mag DTS Ede deze verdedigen in eigen huis tegen Scherpenzeel.

NSC Nijkerk – DTS Ede 0-2 (0-0)
Doelpunten: 81. Mohamed Laukili 0-1, 86. Jamal Ouassif 0-2
Bijzonderheden: 88. Penalty DTS Ede gestopt
Gele kaarten: Bram Holtman, Jasper Verstraten, Jurriën van der Horst, Dave Knikker, Hoessein Jabir

NSC Nijkerk:
Jan van Willige, Rik Doppenberg (85. Tristan Wallet), Mauro Peters, Dave Knikker, Giancarlo Muntslag (71. Barry de Winter), Kevin van Essen, Hoessein Jabir, Redouan Hazzat, Yordi Grovenstein (85. Mark van Fennebeumer), Yannick Cornelisz, Eyup Terlemez.

DTS Ede:
Robin Franken, Bram Holtman, Joël van Wijk, Sil Buikema, Jordy van Dalen, Jasper Verstraten, Haikaz Vervaart (73. Mohamed Laukili), Jurriën van der Horst, Anouar Tmim, Jamal Ouassif, Frank Hol (87. Jeroen Cramer).

 

Van de redactie.