DTS Ede heeft de competitie hervat met een 1-2 zege tegen DZC ’68 in Doetinchem. Het kwam sterk terug in het tweede bedrijf nadat het in de eerste helft, wat onder barre weersomstandigheden werd gespeeld, vlak voor de rust een 1-0 achterstand had opgelopen. Jamal Ouassif was vandaag met twee mooie doelpunten de grote man aan Edese zijde.

Na twee weken zonder competitie voetbal was het vandaag dan eindelijk weer zover. DTS Ede ging op bezoek bij DZC ’68 wat de punten hard nodig heeft in haar strijd voor lijfsbehoud. Het heen duel werd destijds in Ede maar net met 1-0 gewonnen. DTS Ede was gewaarschuwd.

De eerste helft vond plaats onder barre weersomstandigheden. Met flinke buien en daarbij een stevige wind moesten beide ploegen alle zeilen bij zetten om tot fatsoenlijk voetbal te komen. Gelukkig bood de prachtige accommodatie van DZC ’68 een schuilplaats voor de aanwezige supporters. Na een begin fase waarin er over en weer werd afgetast nam de thuisploeg het initiatief. In de 16e minuut kwam DZC ’68 namelijk prima door en verzuimde de linker aanvaller af te leggen, maar koos hij voor een schot wat voorlangs ging. In de 34e minuut liet het met een te slappe kopbal de kans op de voorsprong liggen. DTS Ede kwam echter ook beter in de wedstrijd. In de 38e minuut was het Jasper Verstraten die net naast schoot na goed terug leggen van Anouar Tmim vanuit de zestien. DTS Ede leek de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar vanuit de omschakeling kon Dylan Hendriksen door over links en zag hij zijn inzet via doelman Robin Franken het doel in zeilen; 1-0.

Na de rust was het weer flink opgeknapt en dat was aan het veldspel terug te zien. Er werd meer gecombineerd en DTS Ede ging op jacht naar de gelijkmaker. DZC ’68 stond echter goed en de blauwwitten kwamen maar moeilijk door de achterhoede heen. In de 49e minuut was het echter dichtbij, maar de kopbal van Jasper Verstraten werd uit de hoek weg getikt door doelman Job Tadema. Na een uur spelen bracht coach Spies Frank Hol, daarmee de aanvallende intenties nog maar eens etalerende. Het sorteerde meteen effect. Frank Hol schermde de bal goed af in de zestien en legde terug op Jamal Oaussif die fraai afrondde in de rechter hoek; 1-1. Niet veel later mocht Frank Hol vanuit de omschakeling door, maar werd hij randje zestien meter neer gelegd. De bal kwam op de rand van het strafschopgebied te liggen en de DZC ’68 captain werd gespaard met een gele kaart, waar rood bij een doorgebroken speler normaliter de norm is. Frank Hol moest even later geblesseerd het veld verlaten, na amper 12 minuten te hebben gespeeld. De thuisploeg zette ook nog eens aan en daarmee ontstond er meer ruimte. In de 75e minuut liet DZC ’68 een flinke kans liggen en schoot het van dichtbij naast. Mogelijkheden waren en nu over en weer. Een goed genomen vrije trap van Jasper Verstraten werd op mooie wijze uit het doel gedoken. Het leek op een puntendeling af te gaan tot dat Anouar Tmim met een slimme steekpass Jamal Ouassif vrij zette voor het doel in de 88e minuut; 1-2.

Komend weekend ontvangt DTS Ede in eigen huis De Merino ’s uit Veenendaal.

DZC ’68 – DTS Ede 1-2 (1-0)
Doelpunten: 44. Dylan Hendriksen 1-0, 64. Jamal Ouassif 1-1, 88. Jamal Ouassif 1-2
Gele kaarten: Jasper Verstraten, Max Riekel, Meron Zehaye, Robin Faber

DZC ’68:
Job Tadema, Jody Keuben (46. Jesse Wortelboer), Jelle van Rinsum, Freek Linnenbank, Rutger Ebbers, Nick Abbink, Dylan Hendriksen, Robin Faber, Max Riekel, Tolgahan Yayla, Fabian Mensah (28. Max van Velpen).

DTS Ede:
Robin Franken, Bram Holtman, Joël van Wijk, Kevin Velthuizen, Jordy van Dalen, Jasper Verstraten, Haikaz Vervaart, Jurriën van der Horst (60. Frank Hol / 72. Jesse Buikema), Anouar Tmim, Mohamed Laukili, Jamal Ouassif.

Verslag: René Willemsen