Vandaag speelde DTS Ede haar laatste wedstrijd voorafgaand de winterstop uit bij v.v. Nunspeet. Gezien de laatste resultaten van DTS was het te hopen dat hier geen sprake van onderschatting mocht zijn. Gelukkig voor alles wat DTS een warm hart toe draagt was dit vanaf de eerste minuut niet te zien. DTS speelde een geweldige wedstrijd en won dik verdiend met 0-4 door doelpunten van Jordi van Dalen, Frank Hol (2x) en Jurrien van der Horst.

Vanaf de eerste minuut liet DTS zien deze wedstrijd serieus te nemen en combineerde er lustig op los. Al na 3 minuten had de voorsprong voor DTS er al moeten zijn, Jamal Ouassif kwam alleen voor de keeper en zag zijn lob helaas net door de keeper gekeerd, ook de rebound was helaas niet voor hem besteed en deze ging over. Lang hoefde de veel meegereisde supporters overigens niet te wachten op de voorsprong. Want in de 5e minuut was het alsnog raak. Uit een hoekschop die langs iedereen voorlangs het doel leek te gaan, stond Jordi van Dalen bij de tweede paal goed opgesteld en werkte de bal simpel binnen (0-1).

De volgende minuten waren om van te watertanden, met prachtige combinaties werd de verdediging van Nunspeet volledig zoek gespeeld en stond Frank Hol twee keer aan het eind van de aanval met twee doelpunten (22e en 24e minuut). In de 27e minuut had DTS zelfs de voorsprong kunnen uitbouwen, echter miste Jasper Verstraten de toegekende strafschop. Vlak voor rust kreeg Jamal Ouassif ook nog een grote kans, maar zijn schot ging maar net voorlangs. De eerste helft werd dan ook niet eens geflatteerd afgesloten met een 0-3 voorsprong waarbij Nunspeet slechts 1 kans had met een schot over het doel.

Na rust kwam DTS ook niet in de problemen. Nunspeet probeerde met fysiek spel DTS uit haar ritme te halen wat de gastheren op drie gele kaarten kwam te staan. DTS bleef rustig en georganiseerd voetballen en bleef mogelijkheden houden. In de 63e minuut kwam dan ook de vierde treffer in beeld. Jurrien van der Horst liet met een schot van de rand van het strafschopgebied de keeper van Nunspeet kansloos (0-4).

Dat Nunspeet nog wel even van zich af beet met 2 kansen lag meer aan matig uitverdedigen dan aan het spel. Echter kwam keeper Robin Franken twee keer stijlvol in actie om de schoten onschadelijk te maken.

Met dit resultaat is DTS in de ranglijst opgeschoven naar een vijfde plaats. Niemand had dit na de dramatische start van de competitie durven denken, echter lieten de spelers en staf zich niet gek maken en bleven vertrouwen op de vele kwaliteiten die dit elftal heeft.

0-1 5e minuut Jordi van Dalen
0-2 22e minuut Frank Hol
0-3 24e minuut Frank Hol
0-4 69e minuut Jurrien van der Horst

Bondsofficials:
Scheidsrechter: Richard Groenewegen
Assistenten: Dursun Caglak en Jan Swart

Kaarten: DTS geen
Nunspeet 3x

Nunspeet: Martijn Dekker, Andrew Galea, Lars Polinder, Marco Drost, Marnix Tissingh, Lars van Wetering, Isa Kiziler, Denilcon Ramazan, Gieljan Tissingh, Enes Keklikoglu, Job Hoogendoorn,

DTS Ede: Robin Franken, Bram Holtman, Kervin Velthuizen, Joel van Wijk, Jordi van Dalen, Jasper Verstraten, Haikaz Vervaart (63e Mohamed Laukili), Jamal Ouassif (78e Jeroen Cramer), Anouar Tmim, Frank Hol (84e Ryan Ekoe) , Jurrien van der Horst.

 

 

Verslag Peter van der Plas