Woord vooraf

We speelden 01-12-2018 onze 10e wedstrijd van het seizoen in de Hoofdklasse C, categorie A, thuis tegen Hoogland JO13-1. Bij ons kon onze vaste keeper gelukkig weer spelen, dus iedereen stond weer op zijn vertrouwde plek.

Eerste helft.

We begonnen direct goed aan de wedstrijd, met veel balbezit op de helft van Hoogland. Tot en met de 14e minuut leverde dat nog geen doelpunten op. Wij hadden bijna continu balbezit. In de 9e minuut was pas het eerste schot van Hoogland op het DOVO doel, echter een gemakkelijke redding van onze keeper. In de 15e minuut was er een mooie aanval van DOVO over meerdere schijven, bal uiteindelijk op links gespeeld, onze linker vleugelaanvaller weet daar wel raad mee, hij geeft de bal perfect voor, daarna wordt er gekopt, maar wordt de bal gemist, hierdoor schiet de bal door op onze rechter vleugelaanvaller, en deze schiet geheel vrijstaand, perfect de 1-0 binnen. In de 16e minuut wederom mooi opbouwend voetbal aan de kant van DOVO, tiki- aka voetbal. Er wordt weer snel naar voren gespeeld over de linkerflank. Onze linker vleugelaanvaller snijdt naar binnen toe, en geeft de bal perfect voor, en onze aanvaller, die de aanval mede had geholpen met opzetten, was in die tijd goed doorgelopen en schoot perfect binnen, 2-0. Doelpunten uit het boekje, hulde jongens.

In de 20e minuut maakt een speler van Hoogland hands binnen het strafschopgebied, penalty, , echter beoordeeld de scheids anders De stand is dik verdiend tot dan toe. In de 25e minuut kopt DOVO uit een voorzet de bal maar net over. In de 31e minuut floot de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft.

De tweede helft

In de eerste minuut van de tweede helft kreeg Hoogland een kans, maar de bal ging ruim over. In de 2e minuut waren wij al weer gevaarlijker en na een ingooi schoten we vanaf 11m maar net naast.In de 3e minuut van de tweede helft kwam er een uittrap van de Hoogland keeper, werd er middels een goede kopbal van DOVO direct druk gezet naar voren, onze spits die een neusje voor de goal heeft had dat al lang in de gaten, dus was al onderweg, liep zich mooi vrij, en scoorde een wonderschone treffer middels een sublieme lob, 3-0.

In de 5e minuut van de tweede helft is er een schitterende pass vanuit het achterveld bij DOVO, op onze linker vleugelaanvaller, deze geeft een prima voorzet, op de speler die eerder de pass vanuit het achterveld gegeven had, en dus prima meegelopen was, zijn inzet werd half gekeerd door de Hoogland keeper, en ja dan is het lekker dat door een echte spitsengoal je op 4-0 komt. Van de 5e minuut tot de 24e minuut kregen we diverse kansjes,  helaas niet benut werden. In de 24e minuut mochten we nog een vrije trap nemen, vanaf rand strafschopgebied, deze werd prima ingeschoten, maar eindigde helaas op de lat. Verder hebben we de wedstrijd professioneel uitgespeeld, prima prestatie jongens! In de 31e minuut luit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Conclusie

Iedereen haalde vandaag een dikke voldoende, en ondanks dat er een televisieploeg van het Jeugdjournaal aan het filmen was, bleven we geconcentreerd voetballen. Nu wil het feit dat 01-12-2018 IJsselmeervogels verloren heeft, dus we komen weer op 2 punten te staan van deze koploper. Het begint dus weer leuk te worden. Vandaag speelden we in ieder geval weer heerlijk ontspannen en goed voetbal, en benaderden we weer het niveau van de trainingen, klasse prestatie jongens!

 

Volgende week de topper, uit tegen Houten JO13-1. De wedstrijd op Sportpark Oud Wulven, veld 1, begint 08-12-2018 om 10:00.

Voor de filmpjes van deze wedstrijd klik (  hier )

 

Youtube Jaap voetbal