De in Veenendaal geboren Barry Ditewig heeft zijn contract bij Ons Sneek met één seizoen verlengd. De inmiddels 41 jarige doelman begon met voetballen bij VRC. Op 17 jarige leeftijd stapte hij over naar Feyenoord. Om na één seizoen terug te keren bij DOVO. Na 26 wedstrijden in de hoofdmacht wist SC Heerenveen genoeg. In Friesland startte zijn imposante carrière.

“ Ik voel me fitter en beter dan vorige jaar. Ik kan me elke week nog opladen voor een wedstrijd. De gezonde wedstrijdspanning. Daar kan ik echt nog niet zonder. Ditewig verloor zaterdag jl de Friese derby van Harkemase Boys in de slotfase met 2-1. Fysiotherapeut Ditewig gaf voorafgaande aan deze derby een interview met collega keeper van Harkemase Boys de 25 jarige Erick Jansema, benieuw naar deze generatiekloof  ( klik hier )

 

Teus Jakobs.