Vrijdag 1 maart is de eerste editie van het ZVC HatchTech jeugdzaalvoetbaltoernooi in Sporthal Oost. Hatchtech is hoofdsponsor van ZVC Veenendaal. Dit bedrijf zijn hoofdkantoor in Veenendaal en vestigingen in de Oekraine en China. Dit wereldwijde bedrijf wil graag wat terugdoen voor de omgeving door sponsoring. Vandaar dat zij hun naam graag aan dit jeugdtoernooi en ZVC verbinden.

ZVC Veenendaal had bij zijn oprichting de verbinding zoeken met de jeugd al in de plannen opgenomen om zich zo te onderscheiden. Het is veel leuker om op vrijdag jouw wedstrijden voor veel publiek te spelen. Maar het publiek, de jeugd, moet jou en het spelletje ook leren kennen.
Iedereen kan zich als team opgeven. Als schoolteam, als club of gewoon als stel vrienden bij elkaar. In de morgen begint om 8.30 de categorie van O11 T/m O13 en in de middag de O14 t/m de O16. Ieder team heeft een speler of lid van de technische staf van ZVC als coach. Voorzitter Arie Struijk: “Zo wordt de drempel lager om op vrijdagavond eens naar de sporthal te komen. Als een speler, die nu jouw coach is, vraagt of je ook eens bij hem komt kijken, ben je eerder geneigd te komen. Als er dan ook nog wat meer vrienden meekomen, komt er steeds meer sfeer op de tribune.”

Samir Assaidi ( bestuurslid technische zaken):”Bijkomend voordeel is dat we eens kunnen kijken welk talent eraan komt. Misschien zit er een speler bij die we in de gaten kunnen houden en aan onze selectie kunnen toevoegen als hij 16 is. Verder is er nog de wens om eens te kijken of we ook een jeugd team kunnen starten. Al is dat nog toekomstmuziek.”
Ook penningmeester Jeroen van der Zee doet een duit in het zakje: ”Mede door de sponsoring van Hatchtech is deelname helemaal gratis. Verder regelt ZVC alles. Iedere deelnemer krijgt ook nog een herinnering en natuurlijk is er voor de eerste drie plekken een prijs.”
“Over prijzen gesproken. Het zou heel leuk zijn als alle deelnemers 15 maart om 20.30 bij onze wedstrijd thuis in Sporthal Oost tegen Kampong kunnen zijn. We zijn nu al wel kampioen, maar dan vieren we het. Veel publiek zou het nog net iets extra feestelijk maken.” mengt bestuurslid Hans van Wamel zich in het gesprek.
Het is de bedoeling om twee/ drie keer per jaar zo’n toernooi te organiseren in de vakantie. Wil je er de volgende keer meedoen, mail dan nu alvast naar jeugd@zvc-veenendaal.nl